Pagėgiuose Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių – jaunučių (gimusių 2004 – 2007 metais) pirmenybės.

Pagal nuostatus, varžybose sportininkai buvo suskirstyti į 12 svorio kategorijų.

Varžybose buvo išaiškinti ir geriausi atletai, ir komandos. 

Komandinio finišo tiesiąją vienu metu kirto trys komandos paruošusios po tris čempionus, tačiau pagal sportininkų užimtas antrąsias ir trečiąsias vietas, komandas sudėliojo į savo vietas.

Pirmąją komandinę vietą laimėjo Kelmės jaunieji atletai (tren. Nerijus Peleckis ir Saulius Jurčys), kurių sąskaitoje trys pirmos, trys antros ir viena trečioji vieta.

Visi trys nugalėtojais tapę jaunieji sportininkai Ignas Grigalaitis (sv. kat. iki 57 kg), Paulius Leščiauskas (sv. kat. iki 62 kg) ir Justas Miliauskas  (sv. kat. iki 100 kg) varžybose buvo daug pranašesni už savo varžovus ir neprarado nei vieno taško.

Antrąją komandinę vietą laimėjo jaunieji vilkaviškiečiai (tren. Mindaugas ir Jonas Jurkynai ir Vaida Puidaitė). Jų sąskaitoje trys pirmosios, viena antroji ir dvi trečiosios vietos.

Iš nugalėtojų reikia išskirti Tautvydą Kerutį, kuris kovodamas svorio kategorijoje iki 48 kg nepaliko jokių vilčių savo priešininkams laimėti nors vieną tašką. Domas Ližaitis (sv. kat. iki 44 kg) ir Ernestas Labašauskas (sv. kat. iki 52 kg) taip pat tapo nugalėtojais, tačiau buvo daug atlaidesni savo svorio priešininkams ir atidavė po keletą taškų.

Trečiąją komandine vieta džiaugėsi šių varžybų šeimininkai pagėgiškiai (tren. Antanas Merkevičius). Jų sąskaitoje trys nugalėtojai ir trys trečios vietos.

Audrius Dovydovas   (sv. kat. iki 41 kg) labai lengvai ir anksčiau laiko „susitvarkė“ su savo varžovais ir tapo čempionu. Kiek sunkiau sekėsi Dovydo broliui Lukui Dovydovui, kuris taip pat tapo čempionu svorio kategorijoje iki 34 kg. Nenugalimas buvo ir Gabrielius Lacis, kuris kovojo iki 38 kg.

Po vieną čempioną paruošė Klaipėdos, Raseinių ir Šiaulių treneriai. Klaipėdietis Dovydas Gečas tapo čempionu svoryje iki 68 kg (tren. Andrej Iljin). Raseinių atstovas Arnas Baltakojis neužleido savo pozicijų svoryje iki 75 kg (tren. Valdas Grišius). Šiaulietis Aironas Vitkauskas buvo nenugalimas svoryje iki 85 kg (tren. Jonas Kemzura).

Visos komandos prizininkės buvo apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įsteigtomis taurėmis.

Iš viso Lietuvos pirmenybėse rungėsi 105 jaunieji „laisvūnai“.

Varžybų atidarymo metu sportininkams visokeriopos sėkmės linkėjo Pagėgių meras Virginijus Komskis.

Ovacijomis sutiktas ir teisėjas Nerijus Peleckis, kuriam suteiktas tarptautinės kategorijos teisėjo vardas.

 Varžybų vyr. teisėjas  Jonas Kemzura