Vilniuje vyko Lietuvos imtynių federacijos prezidiumo posėdis, kurio metu buvo išklausyta LIF prezidento Giedriaus Dambrausko ataskaita apie pastarųjų kelių mėnesių federacijos veiklą ir 2018 metų apžvalga.

Pranešėjas papasakojo apie vykusį R.Bagdono turnyrą Šiauliuose, pasidžiaugė puikia, nauja sporto arena Kelmėje, pakomentavo 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms rengiamų sportininkų – olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą, paminėjo, kad pagal kandidatų skaičių mes trečioje vietoje tarpe kitų sporto šakų, trumpai aptarė 2019 metų varžybų kalendorių.

LIF vadovas trumpai pristatė filmą „Rimantas Bagdonas. Pasaulio imtynių čempionas“ ir planus filmą rodyti ne tik sostinėje, bet ir kituose Lietuvos miestuose bei per LRT. Taip pat filmą galima bus žiūrėti DVD formate, kurių planuojama pagaminti 2000 kopijų.

Rinktinių vyriausieji treneriai M. Ežerskis (graikų-romėnų) ir S. Kasimovas (laisvosios imtynės) papasakojo apie pasirengimą sezonui ir pateikė pasiektų rezultatų analizę. Pagrindinės mintys – įvesti sportininkų diferencijavimą, išmokant jiems maistpinigius pagal rodomus rezultatus (GR), tuo tarpu treneris S. Kasimovas siūlė keisti tvarką dėl A.Mažeikos finansavimo ir rekomendavo treniruojant moteris, šalia graikų-romėnų trenerio turėti ir laisvųjų imtynių trenerį.

Generalinis sekretorius Paulius Daumantas supažindino su naujais federacijų veiklos vertinimo reikalavimai ir LIF pasirengimą jiems.

LIF vykdantysis direktorius Valdas Malinauskas pateikė sąlygas ir galimybes pretenduoti į UWW vykdomus renginius ir paragino apsispręsti dėl aktualios datos, norint surengti Europos jaunių čempionatą. UWW sprendimu 2020 m. kadetų čempionatas vyks Moldovoje, todėl paraiškos būtų teikiamos 2021 arba 2022 metams.

Paulius Daumantas pasiūlė įvesti svarų „civilizuotą“ narystės mokestį, taip būtų galima atrinkti veikiančius federacijos narius nuo neveikiančių. Už surinktus nario mokesčius būtų galima įsteigti nominacijas – geriausias treneris, geriausias sportininkas ir t.t. arba tuos pinigus išleisti naujų aprangų įsigijimui. Pasiūlyta nario mokesčio suma 50 Eur. Svarstymas atidėtas.

Prezidiumas buvo informuotas, kad trenerių pareigas atsisakė eiti laisvųjų imtynių treneris Renatas Dijokas ir graikų-romėnų treneris Vladimiras Audickas.

Laisvųjų imtynių jaunių amžiaus grupės rinktinės vyr. treneriu išrinktas Jurijus Babenko, kuriam talkins Nerijus Peleckis.

Graikų-romėnų jaunučių amžiaus grupės rinktinės vyr. treneriu vienbalsiai išrinktas Marius Baranauskas.

Prezidiumo narys Darius Čepauskas pasisiūlė numatyti kriterijus, kuriuos turi atitikti federacijos nariai, o jų neatitinkant – braukti iš LIF narių sąrašo.

Vėliau D.Čepauskas inicijavo Lietuvos imtynių muziejaus įsteigimą. Prezidiumas vienbalsiai pritarė ir pavedė D.Čepauskui registruoti muziejų kaip juridinį asmenį.

Daug diskusijų sukėlė klausimas dėl sportininkų iš užsienio natūralizacijos. Prezidiumas nepritarė pasiūlymui stiprinti laisvųjų imtynių komandą sportininkais iš užsienio 2019 metų sezonui.