M.Knystautas ir M.Ežerskis

[jwplayer mediaid=”31042″]Keturiasdešimtą kartą vykusiame tarptautiniame Hermano Kare imtynių turnyre Kouvaloje aukso medalius laimėjo Gytis Kulevičius ir Mantas Knystautas!

Bronzos medaliais pasidabino klaipėdietis Paulius Galkinas (77 kg) ir kaunietis Titas Kerševičius (72 kg).

Kuršėniškis Gytis Kulevičius kovojo lengviausiame iki 60 kg svoryje, o atletas iš uostamiesčio M.Knystautas pajėgiausias buvo tarp sunkiasvorių. „Laimėjau turnyrą ketvirtą kartą paeiliui, tapau daugkartiniu nugalėtoju, reiks pagalvoti, ar vyksiu kitąmet į šį turnyrą, – juokaudamas svarstė klaipėdietis. – Juk nėra tokio titulo „superdaugkartinis“, visi šių varžybų tikslai pasiekti.

Tuo tarpu tikra staigmena tapo triuškinanti G.Kulevičiaus pergalė finale prieš praeitų metų Europos vicečempioną ir 2017 metų Europos jaunimo čempionato prizininką iš Estijos Helary Maegisalu (10:0). Pasak rinktinės trenerio, rezultatas dėsningas. „Gytis spaudė pirmame kėlinuke, teisėjai jo pastangas įvertino. Antrame Gytis atliko kelis skirtingus veiksmus pradedant pervedimu, baigiant pasodinimu“, – kovą apibendrino M.Ežerskis.

Vertindamas T.Kerševičiaus pasirodymą, treneris pastebėjo kelias taisytinas skyles kauniečio gynyboje parteryje. Kalbėdamas apie P.Galkino pralaimėtą dvikovą M.Ežerskis apgailestavo dėl apmaudžiai padovanotų taškų.

„Jau eilę metų Hermano Kare turnyras yra tapęs mūsų imtynininkų įžangos į Naujuosius metus eksperimentiniu poligonu. Sezonas ilgas, todėl pirmose varžybose nereikia laukti stebuklų. Rinktinės  eksperimentuoja, patikrina naujus kandidatus, žvalgosi, renka informaciją, strateguoja. Varžybos Kouvaloje yra svarbus startas dėliojant prioritetus būsimiems startams. Todėl išties labai apmaudu, kad vos ne pusė mūsų komandos buvo pabučiuoti gripo ir liko Vilniuje“, – kalbėjo treneris Mindaugas Ežerskis.

Rinktinės treneris santūriai vertina turnyre užimtas aukštas vietas ir viliasi, kad geriausią sportinę formą atletai rodys pagrindinėse metų varžybose. „Nenoriu kad pasikartotu pernykštis scenarijus, kuomet šlavėm medalius prestižiniuose turnyruose, o pasaulio ir Europos čempionatuose likom už borto. Todėl tegul suomiškomis pergalėmis džiaugiasi artimieji ir imtynių mylėtojai, o aš palauksiu pagrindinių varžybų“, – pakankamai sausai į laimėtus medalius reagavo M.Ežerskis.  

Valdas Malinauskas

Mūsų atletų rezultatai:

Gytis Kulevičius 60 kg 9 dalyviai

Koriun Sahradian (UKR)   8 : 3              

Mattias Poutanen (FIN) 4 : 2                  

Helary Mägisalu (EST) 10 : 0

Mantas Knystautas 130 kg 6 dalyviai

Kaarel Maaten (EST) 9 : 0

Konsta Mäenpää (FIN) 10 : 0                 

Artur Vititin (EST) 5 : 3   

Oskar Marvik (NOR) 4 : 0

Titas Kerševičius 72 kg 14 dalyvių

Ville Pasanen (FIN) 8 : 0  

Akseli Yli-Hannuksela (FIN) 9 : 0         

Chaideftos Kamtsioris (GRE) 8 : 0        

Jimi Ahola (FIN) 7 : 0

Paulius Galkinas 77 kg  12 dalyvių

Vili Sillanpää (FIN) 3 : 0  

Waltteri Latvala (FIN) 4 : 6                    

Iiro Piippo (FIN) 4 : 1