Šiauliuose gimęs ir sportinį kelią pradėjęs vienas tituluočiausių šalies imtynininkų Mindaugas Ežerskis į savo gimtą miestą sugrįžta vyriausiojo trenerio vaidmenyje. Savaitgalį Saulės mieste vyksiančiame šalies imtynių čempionate treneris akylai stebės auklėtinių kovas ir strateguos ateitį. Prieš čempionatą olimpietis mielai sutiko atsakyti į kelis klausimus.

Jau žinoma, kad čempionate dėl rankos piršto traumos tikrai nekovos Edgaras Venckaitis. Gal dar yra kokių nors netekčių.

Ačiū Dievui, kol kas visi pagrindiniai rinktinės nariai sėkmingai ruošiasi varžyboms. Viliuosi, kad per šias dienas pavyks išvengi traumų.

Kokiuose svoriuose nusimato intrigos?

Žiūrovai tai vadina intrigomis, aš vadinu paprasčiau – kovomis. Be abejo, bus įdomu stebėti 87 kg, kur kovos Julius Matuzevičius, Eividas Stankevičius ir Martynas Nemsevičius. Tikiuosi, kad 97-iuose nenuvils Viliaus Laurinaičio ir Romo Fridriko dvikova. Kituose svoriuose man daugmaž aišku.  

Kokias užduotis teks spręsti lyderiams?

Pirmoje eilėje man rūpi varžybinė praktika.

Kiek įtakos Lietuvos čempionato rezultatai turi atrankai į Europos ir pasaulio čempionatus?

Galiu pasakyti tik tiek, kad Lietuvos čempionas turės daugiau šansų „atsirinkti“. Bet paskutinis žodis bus tariamas po eilės svarbių turnyrų. Tarpusavio dvikovos, kas be ko, yra svarbios, bet ne mažiaus aktualu žinoti, kaip kovojama ir su kitais varžovais. Vienu žodžiu, bus vertinamas visas pasirengimo procesas, kuriame šalies čempionato rezultatai užima svarbią vietą.

Valdas Malinauskas