Susipažinęs su šeštadienį vyksiančio Lietuvos laisvųjų imtynių čempionato burtais, šalies jaunimo rinktinės treneris Valdas Grišius apgailestavo, jos svoryje iki 70 kilogramų pirmoje imtyje susikaus Artiomas Auga ir Vadimas Babuškinas.

„Tai turėtų būti finalo kova. Du lyderiai susitinka debiute, kažkaip nesąžininga, – krimtosi treneris. – Dėl traumų ar kitų priežasčių čempionatą praleidžia Nikita Gerasimovas ir Gytis Jovaiša, tai reiškia, kad turnyre nebus dviejų pakankamai aukšto lygio atletų ir tas neguodžia. Du nugalėtojai jau dabar nekelia abejonių – Edgaras Voitechvskis ir Andrius Mažeika meistrišku atitolę per kelis šviesmečius. Manau, kad įdomi kova laukia tarp Tomo Baracevičiaus ir Deivido Pečiulio (65 kg), nenustebčiau, jei rimtus rezutatus parodytų Andrius Žekas (61 kg) ir Domantas Pauliuščenko (86 kg). Kituose svoriuose lyderių nenorėčiau įvardinti. Kodėl? Todėl, kad jauni pajėgūs atletai abejoja dėl savo galimybių siekti aukštumų sporte ir treniruotėse nesiplėšo. Man, kaip treneriui, labai gaila, kad negaliu išlaikyti talentingų atletų. Vaikinai subrendo, pradėjo dairytis į užsienį, ieško galimybių užsidirbti. Nieko jiems negaliu pasiūlyti, todėl nėra tęstinumo. Nėra tęstinumo, nėra rezultatų. Uždaras ratas“.

Visgi treneris buvo maloniai nustebintas, kad specialiai į varžybas atvyko ir Klaipėdoje čempionatui ruošėsi jau senokai Anglijoje gyvenantis 2008 metų Europos jaunių čempionato penktos vietos laimėtojas Rostislavas Legenzovas.“Imtynėms atsidavę atletai sunkiai atsisveikina su imtynių kilimu. Imtynės mums įaugusios į kraują“, – šypsosi treneris V.Grišius.

Valdas Malinauskas

Čempionato programa

Čempionato vieta – Šiaulių sporto gimnazijos sporto salė, Vilniaus g. 297

Šeštadienis, sausio 19 diena

10.00 – 15.00 – preliminarios kovos
16.00 – 16.30 – čempionato atidarymo ceremonija
16.30 – 18.00 – kovos dėl trečios vietos
18.00 – 20.00 – finalai