Šiauliuose praūžęs Lietuvos imtynių jaunimo čempionatas vyko be didesnių netikėtumų. Natūralu, kad lyderiaujančiose pozicijose įsitvirtino tų miestų atstovai, kuriose įsikūrusios ir sėkmingai dirba sporto gimnazijos. Ypač akivaizdus atotrūkis graikų-romėnų ir moterų imtynių turnyruose. Tiek klasikai iš Vilniaus, tiek Šiaulių panelės susišlavė didžiausias apdovanojimų porcijas. Šiaulių sporto gimnazijos laisvūnų rezultatas kone šimtaprocentinis – trys nugalėtojai ir vienas vicečempionas iš keturių. Tačiau jiems į nugarą karšta ugnimi kvėpuoja taip pat tris čempionus išugdę Raseinių treneriai.

Kiek apmaudu, kad kai kuriuose moterų ir laisvųjų imtynių svoriuose dalyvavo vos po vieną atletą ar atletę. Toks atstovavimas neduoda naudos nei treneriui, nei miestui ar rajonui, nei pačiam imtynininkui ar imtynininkei, kurie ant pjedestalo užkopia nejaukioje vienatvėje, o nuotrauka be varžovų vargiai ar papuoštų paskyras instagramuose, feisbukuose ar tviteriuose.

Prieš čempionatą daug komplimentų buvo žarstyta jaunam kelmiškiui Viliui Mikalauskui, tačiau jam beveik neteko vilkėti imtynių aprangos, nes perspektyvus atletas svoryje iki 97 kilogramų neturėjo varžovų.

Panaši situacija susiklostė lengviausiame moterų imtynių svoryje, kur šiaulietei Emitei Danisevičiūtei Lietuvos čempionės titulas atiteko be vargo ant kilimo. Ačiū moterų imtynių rinktinės treneriams, kad jie sutiko susispausti ir sumažėti net trimis kategorijomis. Bet, kaip matom, ir to per mažai, nes dvi imtynininkės svoryje taip pat nėra gero tono ženklas.

Po poros savaičių imtynių gerbėjų žvilgsniai vėl nukryps į Saulės miestą, čia vyks jau trečias stambus renginys šiais metais – Lietuvos jaunių imtynių čempionatas. Gražu būtų, jei treneriai iš anksto pasirūpintų, kad nugalėtojų pjedestalas būtų apkrautas visų pajėgumu, o paruošti diplomai neiškeliautų į šiukšliadėžę. Patikėkite, tuščios nugalėtojų pakylos žiūrovams siunčia pakankamai prieštaringų minčių. Be to, čia tas atvejis, kai, galbūt, reikia džiaugtis, kad nebuvo tiesioginės transliacijos.

Valdas Malinauskas

Šių metų Lietuvos imtynių jaunimo čempionais ir čempionėmis tapo:

Laisvosios imtynės

57 Karolis GRIGELAITIS Vilkaviškis
61 Gvidas JOVAIŠA Šiauliai – Pagėgiai
65 Leandras NUTAUTAS Raseiniai
70 Deividas PEČIULIS Šiauliai – Vilkaviškis
74 Vadim BABUŠKIN Klaipėda
79 Dominykas VILIUŠIS Raseiniai
86 Tomas KAČIUKEVIČIUS Radviliškis
92 Mindaugas REIMERIS Kelmė
97 Vilius MIKALAUSKAS Kelmė
125 Nedas URNIEŽIUS Raseiniai

 

Graikų-romėnų imtynės

55 Dovydas DEVEIKIS Panevėžys
60 Adomas GRIGALIŪNAS Vilnius – Joniškis
63 Gytis KULEVIČIUS Vilnius – Šiaulių raj.
67 Konstantinas KEŠANIDI Vilnius
72 Eimantas VILIMAS Joniškis
77 Deividas SUBOTKEVIČ Vilnius
82 Arminas LYGNUGARIS Vilnius – Kaunas
87 Ignas PAULAVIČIUS Joniškis
97 Arnoldas BARANOVAS Vilnius
130 Erikas ČEREPOKAS Panevėžys

Moterų imtynės

50 Vestina DANISEVIČIŪTĖ Šiauliai
53 Kamilė ŠERNAUSKAITĖ Šiauliai
55 Ineta DANTAITĖ Šiauliai
59 Auksė RUTKAUSKAITĖ Šiauliai – Anykščiai
62 Kornelija ZAICEVAITĖ Šiauliai – Klaipėda
68 Rimgailė ČEPONYTĖ Anykščiai
76 Kamilė GAUČAITĖ Šiauliai – Kaunas