Šiauliuose startavo Lietuvos jaunių imtynių čempionatas. Miesto sporto gimnazijos salėje dėl medalių kovos 103 graikų-romėų imtynių stiliaus atletai, 32 merginos ir 70 laisvūnų.

„Maloniai nustebino klasikų aktyvumas. Žinoma, norėtųsi aukštesnio meistriškumo, bet puikiai suprantu, kad ne kiekviename mieste yra sporto gimnazijos, kur sudaromos sąlygos tobulėjimui, todėl išties malonu, kad centrų treneriai su gan gausiomis auklėtinių pajėgomis atvyksta į pagrindinę metų šventę ir grumiasi su sportiniu rėžimu gyvenančiais gimnazistais, – kalbėjo rinktinės treneris Aleksandras Kazakevičius. – Nenumaldomai artėja pasaulio ir Europos jaunių čempionatai, todėl, be abejo, stebiu rinktinės narius ir kandidatus. Šiemet nėra daug ryškių šios amžiaus grupės atletų, tačiau, kai kurie sportininkai turi galimybių kabintis už aukštesnių vietų. Stebiu jauną Roką Čepauską. Jei „nepaleis“ svorio, tikrai turi šansų tarptautinėje arenoje. Taip pat man įdomūs klaipėdietis Donatas Rindeikis, tobulėjantis marijampolietis Benas Mickevičius, Adomas Grigaliūnas iš Joniškio, kauniečiai Marius Godvanas ir Europos jaunių čempionato prizininkas Simonas Viliūlis“.

Beveik du metus trenere Lietuvoje dirbanti buvusi Baltarusijos rinktinės narė Tatsiana Bokhan negaili komplimentų savo auklėtinėms. Paklausta apie Šiaulių sporto gimnazijos imtynininkių pasiruošimą, trenerė lygina su savo šalies jaunių čempionatų.

“Kas be ko, Baltarusijoje konkurencija kur kas didesnė. Vien Minske trys sporto internatai. Tačiau mūsų mergaitės jų čempionate tikrai būtų konkurencingos. Tai ne tušti žodžiai. Maniškės Gabija Dilytė, Ineta Dantaitė ir Vestina Danisevičiūtė prestižiniame “Medvežonok“ turnyre patiesė ne vieną pajėgią baltarusę, – auklėtines giria Europos čempionato penktos vietos laimėtoja ir Europos jaunimo čempionatų prizininkė T.Bokhan. – Apskritai, man labai sunku ką nors išskirti, jos visos sunkiai dirba, siekia tikslų, mes esame viena didelė šeima ir tuo didžiuojuosi“.

Laisvųjų imtynių treneris Valdas Grišius buvo kaip niekad nekalbus. „Jei kas klaustų, kuris šios amžiaus grupės laisvūnas  man  patinka, kad ir naktį atsikėlęs linksniuočiau kelmiškio Viliaus Mikalausko pavardę“, – kažkaip pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo raseiniškis. Tuo tarpu šalia buvusi gimnazistė Akvilė Orbakaitė tikino, kad geriausias laisvūnas yra Benas Petajevas. „Jis mano klasiokas buvo, kartu mokėmės, tai žinoma jis geriausias“, – šypsojosi sekretoriatui čempionato metu talkinanti panelė.

Valdas Malinauskas