Po trijų metų pertraukos ant kilimo grįžęs Laimutis Adomaitis (87 kg) tarptautiniame XXXII-jame Kristjano Palusalu imtynių turnyre Taline užėmė antrą vietą!

Akistata dėl aukso su 2018 metų Europos jaunimo čempionato prizininku Kirilu Maskevičiumi iš Baltarusijos baigėsi rezultatu 6:8.

Paskutį kartą L.Adomaitis UWW varžybose kovėsi 2016 metų gegužę olimpinės atrankos turnyre Stambule.

Martynas Nemsevičius (87 kg) dvikovoje dėl trečios vietos paguldė ant menčių Mikitą Klimovičių iš Baltarusijos.

Kovoje dėl bronzos Gytis Kulevičius (63 kg) nusileido Viltalijui Fuglajevui iš Ukrainos.

Paklaustas apie mūsų šalies atletų pasirodymą, rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis visų pirma geru žodžiu paminėjo turnyro lygį ir varžybų organizavimą. „Estukai gerai moka surengti imtynių turnyrus, todėl vykstant į Palusalu turnyrą žinojau, kad bus geros sąlygos ir geri varžovai, būtent tokie, kokie reikalingi šiame pasiruošimo rimtiems čempionatams etape, – kalbėjo treneris. – Be abejonės įdomu buvo pamatyti vėl kovojantį Laimutį ir jis nenuvylė. Tarkim, dvikovoje su dešimčia metų jaunesniu Martynu Nemsevičiumi išryškėjo Adomaičio patirtis ir nustebino funkcinis pasiruošimas – Laimutis puikiai kvėpavo. Gerai grūmėsi jaunasis Gytis Kulevičius, kuris pirmame rate paguldė Europos čempionato prizininką gruziną Dato Čchartišvilį. Beje, su šiuo gruzinu viename iš čempionatų turėjo labai daug vargo ir galiausiai pralaimėjo aiškia persvara Justas Petravičius. Paguodoje Gytis įveikė Ukrainos čempioną Vitalijų Fuglajevą, o kovoje dėl bronzos nusileido Europos jaunimo čempionato penktos vietos laimėtojui Vasilui Symonenko iš Ukrainos. Dėl pralaimėjimų vyresniems ir patyrusiems varžovams Gyčiui priekaištų neturiu. Kiti pasirodė prasčiau, nei tikėjausi. Taigi, yra kuo džiaugtis, bet ir yra momentų, kurie nuvylė“.

L.Adomaičio kovų Taline rezultatai:

Kval. Laimutis Adomaitis – Ruben Elias Been (NOR) 9 : 0 
1/4 Fin Laimutis Adomaitis – Benas Keršys 9 : 0 
1/2 Fin Martynas Nemsevičius – Laimutis Adomaitis 2 : 4 
Finalas Laimutis Adomaitis – Kiril Maskevič (BLR) 6 : 8

M.Nemsevičiaus kovų rezultatai:

1/4 Fin Serhii Omelin (UKR) – Martynas Nemsevičius 1 : 4 
1/2 Fin Martynas Nemsevičius – Laimutis Adomaitis 2 : 4 
Paguoda Ruben Elias Been (NOR) – Martynas Nemsevičius 0 : 9 
Bronza Martynas Nemsevičius – Mikita Klimovič (BLR) – pergalė mentėmis

Valdas Malinauskas