Trečiadienį startavę Europos čempionato moterų imtynių turnyras nudžiugina pirma Lietuvos sportininkių pergale.

76 kg – 17 dalyvių

1/8 finalo      Kamilė GAUČAITĖ (LTU) – Mariya Gerginova ORIAŠKOVA (BUL) 4:3

Svylantys padai po nerezultatyvaus pirmo kėlinuko (0:1) išjudino Kamilę, kuri iškart po pertraukėlės ėmėsi darbo. Tačiau jos suktukas, grubiai tariant, nebuvo tobulas ir patyrusi bulgarė šį veiksmą iššifravo bei kontroje paėmė du taškus (1:3). Dvikova kulminaciją pasiekė paskutinę minutę. Veržliu praėjimu į kojas Kamilė paleido malūną ir išsiveržė į priekį (4:3). Po šio veiksmo bulgarė sudėjo ginklus ir K.Gaučaitė šventė pergalę.

Kitame etape Kamilė neprilygo patyrusiai ir tituluotai 28-erių pasaulio ir Europos čempionei turkei Yasemin Adar (0:10). Jei pastaroji pusfinalyje įveiks  neprastą  vokietę Aline Rotter Focken, turinčią savo kolekcijoje visų spalvų pasaulio čempionatų apdovanojimus, tai tuomet Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinei atsivers durys į paguodos dėl bronzos turnyrą.

68 kg – 14 dalyvių

Kvalifikacija Adela HANZLICKOVA (CZE) – Danutė DOMIKAITYTĖ (LTU) 5:3

Dviejų lygiaverčių varžovių dvikovoje nugalėtoja paaiškėjo paskutinėmis sekundėmis. Pirmame kėlinuke teisėjai nusprendė, kad už aktyvumą reikėtų taškelį atseikėti čekei. Antroje dalyje Danutė aštrino situaciją, atliko metimą, tačiau prisidengė (1:3). Tiksint paskutinėms sekundėms, Danutė suktuku parbloškė A.Hanzlickovą ant kilimo (3:3), tačiau čekė išsiropštė į viršų ir pelnė paskutinį pergalingą tašką. Dar taškas varžovei – už panaudotą video peržiūrą, kuri tik patvirtino teisingą teisėjų sprendimą

Čekė ketvirtfinalyje įveikė vokietę M.Selmaier ir Danutės likimas spręsis A.Hanzlickovos ir A.Grigorjevos iš Latvijos akistatos pusfinalyje. Čekės sėkmės atveju Danutė keliautų į paguodą.

Valdas Malinauskas