Bukarešte vykstančiame Europos čempionate prasidėjo graikų-romėnų imtynių stiliaus atletų kovos. Šiandien Rumunijos sostinėje grumsis keturi mūsų šalies imtyninikai: Justas Petravičius (63 kg; 14 dalyvių), Paulius Galkinas (77 kg; 29 dalyviai) , Eividas Stankevičius (87 kg; 25 dalyviai) ir Romas Fridrikas (130 kg; 18 dalyvių).

Eividas Stankevičius laimėjo (1:1) sunkią ir nerezultatyvią aštuntfinalio kovą prieš Amerą Hrustanovičių iš Austrijos. Nuo šio „nepatogaus” imtynininko yra nukentėjęs Laimutis Adomaitis. Abu atletai rodė gynybinio plano kovą, o pergalę kauniečiui buvo skirta taktinės gudrybės dėka.

Ketvirtfinalis prieš serbą N.Dobrevą prasidėjo atletų pasiskraidymais. Po kaskados veiksmų į priekį išsiveržė Eividas, o kėlinukas baigesi taikiai 4:4. Antroje dalyje serbas noriai ėjoi į kryžminę padėtį ir buvo baudžiamas kauniečio dengimais. Tikrai graži dvikova baigėsi įstabiu Eivido numušimu ir „švaria” pergale. 

Justas Petravičius savo kvalifikacinį barjerą įveikė 45 sekundes. Tiek laiko prireikė albano Enio Kertušo eliminavimui. 

Ketvirtfinalyje – dvikova su „veikiančiu” pasaulio čempionu Stepanu Marinianu iš Rusijos.

„Labai norėčiau, kad Justas jį prigautų. Nepatinka jis man, jis grynas „parteristas”, visus reikalus sutvarko apačioje. Reikia Marinianą stovėsenoje atakuoti, tuomet tikrai yra šansų”, – prieš kovą su Rusijos atstovu apie būsimą Justo Petravičiaus varžovą kalbėjo Aleksandras Kazakevičius.

Deja, olimpinių žaidynių prizininko norams nebuvo lemta išsipildyti. Pačioje kėlinuko pradžioje Justas bravūriškai mėgino prigriebti varžovo liemenį ir po kontraatakos atsidūrė parteryje, kur Marinianas ridenimu paėmė dar du taškus. Antroje dalyje, kuomet Justui jau nebebuvo ko prarasti, jis pakartojo beveik analogišką klaidą – nevykusi ataka baigėsi prarastais keturiais taškais. 0:10 – pasaulio čempionas iš Rusijos keliauja toliau, o mes tikimės tituluoto S.Mariniano patekimo į finalą ir Justo kovų paguodoje dėl bronzos.

Paulius Galkinas pirmoje kvalifikacinėje imtyje pralaimėjo triskart Europos čempionatų prizininkui Danielui Aleksandrovuiu Tihomirovui (0:9).

Romas Fridrikas nesugebėjo peršokti per save ir atlikti neįmanomą misiją – lengviausiam čempionato sunkiasvoriui pritrūko jėgos gruiantis su kur kas sunkesniu lenku. Sunkią dvikovą laimėjo Rafalas Andrzejus Krajewskis (2:3).