Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių – jaunių pirmenybės.

Varžybų metu buvo išaiškinti pajėgiausi atletai ir stipriausios komandos.

Sportininkai buvo suskirstyti į 11 (vienuolika) svorio kategorijų.

Pirmąją komandinę vietą ir nugalėtojų taurę laimėjo Kelmės jaunieji atletai (tren. Nerijus Peleckis ir Saulius Jurčys), kurių sąskaitoje keturi aukso medaliai.

Kaip tai pavyksta padaryti, kad jau nuo 2014 m. Kelmės jaunųjų atletų komanda jaunučių ir jaunių amžiaus grupėse lipa ant aukščiausios pakylos, tik du kartus praleidusi į priekį kitas komandas.

Pakalbintas laisvųjų imtynių treneris Nerijus Peleckis atskleidė sėkmės paslaptį: „Pavyko suburti gerą kolektyvą, kuriame jaukus komandos mikroklimatas, visi vieningi ir siekia užsibrėžto tikslo. Tokia atmosfera yra geras ir užkrečiantis pavyzdys patiems jauniausiems sportininkams“.

Į komandinę pergalę vedė nugalėtojų vardus iškovoję Domantas Gediminas (sv. kat. iki 41 kg), Ignas Grigalaitis (sv. kat. iki 60 kg),Vakaris Norkuckis (sv. kat. iki 65 kg) ir Justas Miliauskas (sv. kat. iki 92 kg).

Dėl antros – trečios komandinės vietos susigrūmė Vilkaviškio (tren. Jonas ir Mindaugas Jurkynai, Vaida Puidaitė) ir Raseinių (tren. Valdas ir Titas Grišiai) komandos. Abiejų komandų sąskaitoje po du čempionus, tačiau antros komandinės vietos taurė atiteko Vilkaviškio komandai paruošusiai daugiau antrų vietų. Vilkaviškio atletai Mantas Pikūnas (sv. kat. iki 48 kg) ir  Karolis Grigelaitis (sv kat. iki 55 kg) iškovojo nugalėtojų vardus.

Raseinių komandos atstovai Titas Pijoraitis (sv. kat. iki 51 kg) ir Valdas Andrulis (sv. kat. iki 71 kg) nenusileido nei vienam savo svorio kategorijos priešininkui  ir taip pat tapo nugalėtojais.

Po vieną čempioną paruošė Klaipėdos, Radviliškio ir Pagėgių treneriai. Klaipėdietis  Ernestas Meniailovas laimėjo ginčą tarp pačių sunkiausių atletų  (iki 110 kg, tren. Olegas Voitechovskis).

Radviliškietis Lukas Gelažius buvo nenugalimas svoryje iki 80 kg (tren. Justinas Kvietelaitis).

Pagėgiškis Andrius Dovydovas neužleido savo pozicijų svoryje iki 45 kg (tren. Antanas Merkevičius).

Komandos prizininkės buvo apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įsteigtomis taurėmis.

Iš viso Lietuvos pirmenybėse rungėsi 82 jaunieji „laisvūnai“.

Varžybų  vyr. teisėjas J. Kemzura