Pernai atidaryta Šiaulių sporto gimnazijos sporto salė iš esmės pakeitė šalies imtynių aktyvumo žemėlapį. Vien šiemet Saulės mieste vyko visi pagrindiniai Lietuvos čempionatai. Puiki infrastruktūra, geros maitinimo ir nakvynės sąlygos leidžia oriai irkluoti tarptautinių turnyrų vandenimis.  

 Naujoje salėje šį savaitgalį debiutuos tradiciniu tapęs tarptautinis moterų imtynių jaunimo turnyras „Sun City Open 2019”.

„Tokiu pavadinimu varžybos startavo 2011 metais. Iki to laiko gerą dešimtmetį rengėme „Atžalyno“ sporto mokyklos varžybas, kuriose ritosi jaunieji klasikai, o kiek vėliau varžybose debiutavo ir jėgas ant kilimo išmėgino ir mažos imtynininkės. Augant moterų imtynių populiarumui teko apsiriboti vien merginų turnyru, į kurį jau atvykdavo virš 100 panelių, – turnyro priešistorę pasakoja rinktinės treneris Aivaras Kaselis. – Kai kuriais metais į Šiaulius atvykdavo dešimties šalių atletės. Nors tą pačią dieną vyks Šiaurės šalių čempionatas, šiemet norą varžytis Šiauliuose jau pareiškė šešių šalių sportininkės. Mus, kaip organizatorius nudžiugino Estijos jaunimo rinktinės delegacija, kuri pasirinko Šiaulių turnyrą, o ne Šiaurės šalių čempionatą. Augam mes, auga renginio kokybė ir prestižas“.

Pasak organizatorių, savo dalyvavimą „Sun City Open 2019“ yra patvirtinusios 68 imtynininkės. Tikimasi, kad Šiaulių sporto gimnazijoje rungsis apie 100 panelių iš Ukrainos, Estijos, Švedijos, Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Lietuvai atstovaus 25 merginos iš Šiaulių sporto gimnazijos ir sporto centro „Atžalynas“, o taip pat Kauno bei Anykščių imtynininkės.

Varžybų favoritės yra šių metų Europos čempionato 5 vietos laimėtoja Kamilė Gaučaitė bei Kornelija Zaicevaitė. Aukšti šių atlečių rezultatai atvėrė galimybę joms varžytis šių metų Europos žaidynėse Minske.

„Taip pat knieti pamatyti kovojant su pajėgiomis varžovėmis jaunimo ir jaunių rinktinę ir, ypač, pirmus numerius Vestiną Danisevičiūtę bei Gabiją Dilytę. Po varžybų apie 60 sportininkių liks tarptautinėje imtynių stovykloje, kur tęs pasiruošimą būsimiems svarbiems startams Europos ir pasaulio čempionatuose“, – apie planus kalbėjo treneris A.Kaselis.

Valdas Malinauskas