Lietuvos imtynių federacija pasiekia informacija, kad Lietuvos imtynininkai dalyvauja įvairių šalių nacionalinių imtynių (net vykdomų Lietuvoje) varžybose. Lietuvos imtynių federacija, būdama tarptautinės imtynių federacijos (UWW) nare, privalo laikytis UWW įstatų ir dalyvauti tik tokioje veikloje, kuri neprieštarautų UWW veiklos reglamentui.

Todėl kreipiamės į visus savo narius ir, ypač, į sportininkus, trenerius ir teisėjus – dalyvaudami renginiuose, kurie yra neįtraukti į LIF metinį varžybų kalendoriuje, Jūs rizikuojate, kad gali būti suspenduota bet kokia Jūsų veikla UWW dvejiems metams (įskaitant trenerių, teisėjų bei sportininkų licencijų įsigijimą).

Primygtinai rekomenduojame, prieš priimdami įvairius pasiūlymus dėl dalyvavimo turnyruose, raštu informuokite LIF administraciją, kuri pateiks atsakymą dėl dalyvavimo konkrečiose varžybose teisėtumo.

Daugiau informacijos – UWW drausmės kodekse (9.2. punktas „f” skyrius):  https://unitedworldwrestling.org/sites/default/files/2018-09/disciplinary_regulations_aug_2018_final_eng.pdf    

f) Participation to non-authorised competitions
Any wrestler who participates to wrestling competitions, which are not authorised by the competent
National Federation or by the UWW shall be subject to a suspension from international competitions
under the control of the Federation, from 1 month to 3 years and subject to a fine of up to CHF 10,000.

Lietuvos imtynių federacija