Pontevedroje vykstančiame čempionate kovas pradėjo moterų imtynių turnyro dalyvės. Varžybu startas nesėkmingai susiklostė Kornelijai Zaicevaitei. Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė  svorio iki 59 kilogramų kvalifikacijoje rezultatu 2:8 nusileido vokietei Josefine Maria Purschkei.

Varžovė du kartus paeiliui vienodai atakavo ir antru bandymu atidarė savo taškų sąskaitą. Kornelija toli gražu nebuvo statistė, tačiau po vokietės nubloškimų ant kilimo jai sunkiai sekėsi atrakinti varžovės gynybą. Daugiau patyrusi vokietė išnaudojo visas Kornelijos klaidas ir padidino skirtumą iki apčiuopiamo. Antro kėlinuko pabaigoje K.Zaicevaitė surado du taškus, tačiau paskutinės Kornelijos atakos jau buvo bevaisės.

Ketvirtfinalyje vokietė 1:8 nusileido rusei K.Michniovai ir užtrenkė Kornelijai duris į paguodą. 

Greta Čeponytė (76 kg) burtų valia iškarto pateko į ketvirtfinalį, kur susikovė su Europos ir pasaulio jaunių čempionatų prizininke Bernadett Nagy iš Vengrijos. Varžovė savo pranašumą įrodė jau pirmą minutę – Greta neatlaikė vengrės atakų ir pralaimėjo aiškia persvara.

Vis dėlto, vengrė nukeliavo iki finalo ir suteikė Gretai šansą kovoti dėl bronzos. Lemiamoje dvikovoje Greta Čeponytė grumsis su Marina Surovceva iš Rusijos.

Valdas Malinauskas