Pirmadienį, birželio 17 dieną, Italijoje startuoja Europos jaunių imtynių čempionatas. Atletų iki 17-os metų varžybos vyks apie 60 tūkstančių gyventojų turinčiame Faencos miestelyje, kuris įsikūręs apie 50 kilometrų nuo Bolonijos. Viduramžiais miestelyje klestėjo keramikos gamyba. Pagal vietovės pavadinimą keramika buvo pakrikštyta fajansu.

 Pirmieji PalaCattani arenoje kovas pradės graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai, kurie estafetę perduos imtynininkėms. Vyrai laisvūnai savo kovomis užbaigs pasirodymą birželio 23 dieną.

Šiemet į Europos čempionatą vyksta kaip niekad gausi mūsų šalies delegacija – 12 vaikinų ir 5 panelės. Ar pavyks kiekybę paverst į kokybę, parodys rezultatai. Tuo tarpu savo prognozėmis pasidalino rinktinių treneriai.

ALEKSANDRAS KAZAKEVIČIUS (graikų-romėnų imtynės): reikalausiu iš vyrų maksimaliai išsikrauti

„Galiu komentuoti tik tuos atletus, kurie dalyvavo stovyklose ir praėjo visus pasiruošimo etapus. Tarkim, Rokas Čepauskas savo galimybes iš teigiamos pusės parodė sunkiuose turnyruose, jis jau kimba į atlapus ir, esant palankioms aplinkybėms, gali nustebint. Gėdos neturėtų padaryti Adomas Grigaliūnas. Jis neskaudžiai atsikrato kelių kilogramų, yra nepatogus, gerai dirba parteryje. Matau, kad Damianas Matveiko bus geras arklys, turi gerus duomenis, svarbu nesustoti dirbti. Simonas Viliūlis vienintelis iš šios kompanijos yra šį bei tą pasiekęs – pernai Vengrijoje iškovota Europos U-15 čempionato bronza turėtų vaikinui suteikti papildomo pasitikėjimo. Aktyviai varžybose dalyvaujančiam Lukui Boguševičiui neturiu priekaištų. Mūsų sunkiasvoriai kiek lėčiau įgauna kondicijas, tačiau, būtent sunkiasvorių grumtynėse yra daugiausia netikėtumų. Donatą Rindeikį, Gediminą Aukščionį ir Edviną Stanišauską mačiau tik epizodiškai. Jų treneriai surado galimybę vykti atletams į čempionatą, manau, kad tai savotiška investiciją į ateitį. Apskritai, tai gausiausia klasikų rinktinė, per pastaruosius metus deleguojama į čempionatą, tačiau tai toli gražu negarantuoja aukštų rezultatų. Reikalausiu iš vyrų maksimaliai išsikrauti“.

Graikų-romėnų imtynės (varžybų tvarkaraštis)

45 kg ČEPAUSKAS Rokas                     – 18 d.

55 kg GRIGALIŪNAS Adomas             – 17 d.

60 kg RINDEIKIS Donatas                     – 18 d.

65 kg AUKŠČIONIS Gediminas            – 17 d.

71 kg STANIŠAUSKAS Edvinas           – 18 d.

80 kg MATVEIKO Damian                    – 17 d.

92 kg VILIŪLIS Simonas                       – 18 d.

110 kg BOGUŠEVIČIUS Lukas             – 17 d.

Treneris KAZAKEVIČIUS Aleksandras

 

TRENERIS ANDRIUS STOČKUS (moterų imtynės): šioje komandoje lyderės išskirti negalėčiau

„Kas komandos lyderė? Hmm, šioje rinktinėje negalėčiau išskirti lyderės. Jos visos panašaus lygio, todėl kažkurią išskirti būtų neteisinga. Žiūrint į turnyrus, tai reikšmingų pergalių turi sukaupusi Vestina, bet tai tik statistika. Buvome keliose stovyklose, visos panelės atidirbo 100 procentų, visos praėjo numatytą programą“.

Moterų imtynės (varžybų tvarkaraštis)

49 kg DANISEVIČIŪTĖ Vestina           – 19 d.

53 kg DILYTĖ Gabija                             – 20 d.

57 kg DANTAITĖ Ineta                          – 19 d.

61 kg ANČERYTĖ Meda                       – 20 d.

65 kg DILYTĖ Gabrielė                         – 19 d.

Treneriai BOKHAN Tatsiana, STOČKUS Andrius

 

JURIJUS BABENKO (laisvosios imtynės): matau Rafeenko ant pjedestalo

„Senokai laisvūnai nekėlė aukštų tikslų, tačiau mano atletų sportinė forma leidžia tikėtis gerų rezultatų. Pavyzdžiui, Vladimiras Rafeenko laimėjo auksą keliuose turnyruose paeiliui, todėl labai tikiuosi jį matyti tarp Europos jaunių čempionato medalininkų. Ant bangos kelmiškis Vilius Mikalauskas. Artiomas Cvetkovas ir Ernestas Meniailovas taip pat ženkliai patobulėjo. Norisi tikėtis, kad palankiai susiklosčius aplinkybėms, jie turnyrą baigs pjedestalo prieigose“.     

Laisvosios imtynės (varžybų tvarkaraštis)

45 kg CVETKOV Artiom                       – 22 d.

65 kg RAFEENKO Vladimir                  – 21 d.

92 kg MIKALAUSKAS Vilius               – 22 d.

110 kg MENIAILOV Ernest                   – 21 d.

Treneris BABENKO Jurijus

Valdas Malinauskas (www.imtynes.lt)