Gerokai virš tuzino iš atšiauriausių Lietuvos kampelių suvažiavę treneriai ir teisėjai į namus grįžo sukaupę įgūdžių, patyrimų ir išminties.

Nepaisant to, kad ant SPORTIMOJE patiestų aštuonių imtynių kilimų triukus demonstravo olimpiniai prizininkai bei įvairių amžiaus grupių pasaulio bei Europos nugalėtojai ir medalininkai, tikra programos žvaigžde tapo Laura Gedminaitė.

Šalies graikų-romėnų rinktinės kinezeterapeutė atkakliems ir žingeidiems seminaro dalyviams metodiškai dėstė tiesas apie saugią vaikų paruošimo treniruotėms metodiką. Išnarstytos skaidulos (čia šiek tiek perdedu) ir slanksteliai, amplitudės ir trigeriniai taškai, ir taip toliau. Per gerą valandą imtynių specialistų klausimai išsisėmė ir veiksmas persikėlė į didžiausią šalyje laikiną imtynių aikštyną, kur ant imtynių kilimų prakaitą liejo atletai. Kas vyksta imtynių scenoje ir apie atletų darbo parteryje ir stovimoje padėtyje naujoves pasakojo treneris Ruslanas Vartanovas.

Teisėjai tarptautininkai Vidmantas Žibutis ir Nerijus Peleckis padėjo narplioti sudėtingas dvikovų situacijas bei supažindino su taisyklių niuansais ir interpretacijomis.

Atlaikiusiems 10 valandų žinių injekciją, Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas įteikė kursų baigimo pažymėjimus.

Valdas Malinauskas