Nors oficialus 15-ojo Europos jaunimo vasaros olimpinio festivalio (EJOF) atidarymas įvyko tik sekmadienio vakarą, jau nuo pat ryto Azerbaidžano sostinėje Baku virė jaunųjų sportininkų kovos. Pirmieji festivalyje startavo talentingiausi Europos imtynininkai.

Laimėjo tik vieną kovą

„Heydar Aliyev“ arenoje pirmasis ant kilimo žengė laisvųjų imtynių atstovas Karolis Grigelaitis. Visgi 16-mečiui iš Vilkaviškio startas susiklostė nesėkmingai – svorio kategorijos iki 55 kg aštuntfinalyje jis 0:12 pralaimėjo ukrainiečiui Jegorui Panui ir liko septynioliktas (18 dalyvių)

„Jam tai pirmas toks rimtas startas, todėl įgyta patirtis ateityje tikrai bus naudinga. Aišku, pasirodymas galėjo būti ir geresnis, trūko atakų, bet tam tikriausiai įtakos turėjo patirties trūkumas. Tikriausiai jį dar išgąsdino ir pats varžybų pavadinimas „olimpinis festivalis“, todėl galėjo pritrūkti ir pasitikėjimo savimi“, – savo auklėtinio pasirodymą vertino trenerė Vaida Puidaitė.

Nepasisekė ir lengviausiam vaikinų imtynių komandos nariui Nedui Gervinskui, kovas iškart pradėjusiam nuo ketvirtfinalio etapo. Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 45 kg akistatoje 16-metis 0:8 turėjo pripažinti ruso Maksimo Gurovo pranašumą. N.Gervinsko rezultatas – paskutinė vieta tarp 10-ies dalyvių.

Vienintelę pergalę iškovojo graikų-romėnų imtynių atstovas Adomas Grigaliūnas – 16-metis vaikinas svorio kategorijos iki 55 kg aštuntfinalyje ant menčių paguldė italą Federico Palą. Tiesa, vėliau kelią į pusfinalį pastojo Bogdanas Popas iš Rumunijos – 2:4. Greita pergalė prieš italą Adomui leido pakilti iki septintos vietos (17 dalyvių).

„Nedas kovėsi prieš rusą, kuris yra daug stipresnis, buvo mažai vilčių tikėtis pergalės. Didžiausios viltys buvo dėtos į Adomo startą, bet kovodamas prieš rumuną savo potencialo jis tikrai neišnaudojo, – pirmuosius startus reziumavo graikų-romėnų imtynininkų treneris Aleksandras Kazakevičius. – Anksčiau buvome susitikę su rumunu ir tąkart laimėjome gana lengvai. Buvo numatytas kovos planas, bet žinote, kaip būna, kai sportininkas ant kilimo išeina būdamas visai kitokiu žmogumi – nepavyko laikytis taktikos, prarado koncentraciją, todėl ir nepavyko žengti toliau. Nesu patenkintas rezultatu, nes galimybės tikrai buvo didesnės nei matome galutinį rezultatą.“

Nė vienam iš Lietuvos imtynininkų nenusišypsojo ir sėkmė pakovoti paguodos turnyre – varžovai, prieš kuriuos buvo pralaimėta, nepateko į finalus.

Festivalyje pirmadienį ir antradienį startuos dar keturi graikų-romėnų imtynių atstovai, o antradienį ir trečiadienį – imtynininkės merginos.

LTEAM informacija ir nuotraukos