Šiaulių sporto gimnazijos sporto salėje, pavadintos pasaulio imtynių čempiono Rimanto Bagdono vardu, vyko Lietuvos laisvųjų imtynių vaikų žaidynės. Kovojo 133 jaunieji atletai, kurie atstovavo 10-čiai komandų.

          Varžybose buvo išaiškinti geriausi jaunieji atletai ir komandos.

          Pirmąją komandinę vietą laimėjo Šiaulių jaunieji „laisvūnai“ (treneriai Renatas Dijokas ir Jonas Kemzura). Saulės miesto komandos septyni sportininkai pateko į finalą, o keturi sportininkai – Klaidas Dilda (iki 35 kg), Nojus Dijokas (iki 62 kg) , Nojus Liubauskas (iki 80 kg) ir Lukas Balsaitis (+80 kg) –  lemiamose kovose įrodė savo pranašumą ir tapo žaidynių nugalėtojais.

          Čempionais tapę Klaidas Dilda ir Nojus Dijokas nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo ir varžybose nepralaimėjo nei vieno taško.

          Antrąją komandinę vietą laimėjo Klaipėdos jaunieji sportininkai (treneriai Olegas Voitechovskis, Andrėjus Iljinas ir Vytautas Baltuonis). Uostamiesčio sportininkai savo pranašumą įrodė trijose svorio kategorijose: Matas Narmontas (iki 32 kg), Martynas Pliakus (iki 41 kg) ir Timur Jurgin (iki 44 kg). Iš čempionais tapusių klaipėdiečių išskirtinai galima paminėti Martyną Pliakų, kuris visas kovas baigė anksčiau laiko, neprarasdamas nė vieno taško.

          Trečiąją komandinę vietą laimėjo Vilniaus jaunieji sportininkai (treneriai Viačeslavas Fiodorovas ir Jurijus Babenko). Sostinės jaunieji talentukai  savo pranašumą įrodė taip pat trijose svorio kategorijose, kaip ir uostamiesčio sportininkai, tačiau vilniečių sąskaitoje mažiau kitų prizinių vietų. Vaikų žaidynių čempionais tapo Edvin Usinovič (iki 47 kg), Oleg Kniševskij (iki 50 kg) ir Ričardas Chverosis (iki 66 kg).

          Du žaidynių čempionus paruošė Kelmės treneriai (Nerijus Peleckis ir Saulius Jurčys). Jų auklėtinis Nedas Vasiliauskis šeimininkavo svoryje iki 38 kg neatiduodamas nė vieno taško priešininkams.

          Kitas čempionu tapęs kelmiškis Rokas Miliauskas (iki 73 kg) tik finalinėje rungtyje buvo kiek atlaidesnis uostamiesčio sportininkui German Malyševui dovanodamas jam 5 taškus.

          Staigmeną pateikė trenerio Aurimo Kalasovskio treniruojami tauragiškiai. Jų sąskaitoje taip pat dvi pirmos vietos. Žaidynių čempionais tapo Faustas Balšaitis (iki 26 kg) ir Kajus Mažrimas (iki 58 kg).

          Žaidynių čempionų titulus iškovojo raseiniškis Gustas Karčauskis (iki 54 kg, treneriai Valdas ir Titas Grišiai) ir vilkaviškietis Martynas Pikūnas (iki 29 kg, treneriai Mindaugas ir Jonas Jurkynai).

Jonas  Kemzura