Lietuvos imtynių federacijoje viešėjo Pakruojo rajono meras Saulius Margis. Svečias pokalbyje su  federacijos prezidentu Giedriumi Dambrausku, olimpinių žaidynių prizininku Aleksandru Kazakevičiumi ir treneriu Vladimiru Audicku aptarė imtynių plėtros galimybes Pakruojo rajone.

„Šiuo metu rajone rodo iniciatyvą treneris Alvydas Nesavas, kuris treniruoja Pašvitinio pagrindinėje mokykloje. Tik nežinia, ar nenublanks jo entuziazmas – šiuo metu rajonas jam gali pasiūlyti vos vieną valandą ir kelias dešimtis eurų atlygio per mėnesį. Gaunamų lėšų Alvydui vos pakanka kuro išlaidoms apsimokėti, mat, treneris į pratybas pirmyn-atgal 30 kilometrų vyksta iš kaimyninio Joniškio, kur darbuojasi gaisrinėje. Labai nenorėčiau prarasti užsimezgusių imtynių pozicijų, kurios yra pakankamai tvarios Šiaurės Lietuvoje“, – kalbėjo LIF vadovas G.Dambrauskas.

Tuo tarpu Pakruojo rajono meras S.Margis nedalijo pažadų, tačiau žadėjo įvertinti situaciją ir imtynių plėtros galimybes. “Ne paslaptis, kad rajone dominavo kitos sporto šakos. Su imtynių sportu ankščiau daug susidurti neteko, todėl, prisipažinsiu, daryti skubotų išvadų nenorėčiau. Visgi, sporto šakos populiarumas periferijose verčia suklusti, juolab, kad šiai veiklai yra tam tinkama bazė mokykloje ir, svarbiausia, specialistas. Artimiausiu metu įdėmiai analizuosime rajono sportui skirtą biudžetą ir įvertinsime visas galimybes imtynėms įsitvirtinti rajone“, –  optimistiškai nuteikė meras.

Imtynių treneris Vladimiras Audickas priminė, jog jo buvęs auklėtinis Alvydas Nesavas jau įrodė savo, kaip trenerio galimybes. „Šiemet pavasarį sostinėje vykusiose atvirose Vilniaus rajono savivaldybės ir sporto mokyklos graikų – romėnų ir moterų imtynių vaikų  pirmenybėse dalyvavo Pašvitinio pagrindinės mokyklos moksleiviai, kurie pateisino lūkesčius labiau nei tikėtasi. Moterų imtynėse aukso medalius iškovojo Amanda Sutkutė, Evelina Bernotavičiūtė ir Solveiga Rupšytė, o tarp klasikų tokiu pat pasiekimu pasižymėjo Lukas Bertulis. Dar devyni sportininkai ir sportininkės tapo varžybų prizininkais. Rezultatas akivaizdus, treneris dirba produktyviai. Yra galimybė kabintis už imtynių populiarinimo Pakruojo rajone ir nesinorėtų paleisti šios galimybės“, – dėstė V.Audickas.

Valdas Malinauskas