Lietuvos imtynininkai turi savo atstovą tarptautinėje imtynių federacijoje. Neseniai vykusiuose rinkimuose šalies  graikų-romėnų rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis išrinktas į šios organizacijos sportininkų komisiją.

„Ši žinia man netikėta bet maloni. Aš nesu „veikiantis“ sportininkas, todėl išrinkimą į UWW struktūrą skaitau kaip savotišką pripažinimą. Matomai, UWW vadovybė sekė mano veiklą ir tikra, kad aš jaučiu sportininkų pulsą ir galėsiu tinkamai atstovauti jų interesus“, – svarstė M.Ežerskis.

Kalbėdamas apie savo naują veiklą, olimpietis minėjo, kad teks skirti laiko kasmetiniams susitikimas su komisijos nariais ir daugiau dėmesio bendravimui su atletais.

„Reikės ne tik kaupti ir analizuoti atletų pastabas, bet ir teikti sportininkams jiems aktualią UWW informaciją. Mūsų devynių asmenų komisija, esant poreikiui,  UWW vykdomajam komitetui siūlys taisyklių pakeitimus, galimus varžybų sistemos patobulinimus. Galiu pridurti, kad komisija sudaryta iš žinomų atletų ir atlečių, o jai vadovauja olimpinis čempionas ir daugkartinis pasaulio čempionas amerikietis Jordanas Burroughsas. Kol kas žengiu tik pirmus žingsnius savo naujoje veikloje, todėl detaliau pasakoti apie komisijos darbą per anksti“, – trumpai apie savo naują veiklą kalbėjo M.Ežerskis.

Iškart po išrinkimo į naujas pareigas Mindaugas Ežerskis buvo deleguotas į Katovicuose, vykusią penktąją pasaulinę antidopingo konferenciją.

„Pamačiau kokio lygio rimtumu vyksta kovos dėl švaraus sporto. Lenkijoje dalyvavę Pasaulinės antidopingo agentūros prezidentas seras Craig Reedie, Lenkijos Respublikos prezidentas Andrzej Duda ir Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas sporto pasauliui siuntė  žinutę, jog laikysis nulinės tolerancijos dopingo vartojimui principui tarp sportininkų ir tarp sportininkus aptarnaujančio personalo. Ypač tai svarbu dabar, kuomet  Rusijos dopingo skandalų šviesoje, tiksliau, tamsoje, pakirsti sąžiningos konkurencijos idėjos“, – įspūdžiais dalinosi tituluotas imtynininkas.

Valdas Malinauskas