Baltarusijoje turnyre viešėjo mūsų šalies vaikų graikų-romėnų imtynių komanda, kuriai vadovavo olimpiečiai, pasaulio čempionatų prizininkai Mindaugas Ežerskis ir Valdemaras Venckaitis.

Suaugusiųjų rinktinę pagrindinėms varžyboms ruošiantis treneris M.Ežerskis ne pirmą kartą į kelionę leidžiasi su imtynių abėcėlę krimsti pradėjusiais jaunaisiais atletai.

„Reikia laikyti ranką ant pulso, dairytis ir stebėti, kas vyksta pasaulyje. Kokio lygio technine baze instaliuosime savo vaikus, tą ateity ir turėsime. Važiavome ne bet kur, o pas imtynių tradicijomis garsėjančius kaimynus, kur vien sportinių internatų ko gero tiek, kiek pas mus čia, Lietuvoje, trenerių. O kur dar sporto mokyklos ar klubai. Baltarusiai užvedė galingą sistemą, todėl buvo įdomu stebėti, kaip mes atrodome šiame fone“, – pasakojo olimpietis.

Mūsiškių ekspedicija į Lydos apskrityje esančią Beriozovkos gyvenvietę pranoko lūkesčius. Alanas Pogosovas (55 kg; 15 dal.) tapo nugalėtoju, o dar keturi vienuolikamečiai – Lukas Bieliauskas (32 kg;16 dal.),  Nazaras Rynkevičius (70 kg; 6 dal.), Tigranas Manukianas bei Dmitrijus Petrovičevas (abu  55 kg; 15 dal.) – pasipuošė bronza.

Kiek nepasisekė aštuntoje vietoje tarp 17 dalyvių likusiam Žygimantui Ežerskiui (42 kg).

Vaikų komandą teniruojantis V.Venckaitis negailėjo gerų žodžių savo auklėtiniams.

„Pamačiau, kad visai neblogi mūsų vaikai, gal kartais per daug nuvertiname. Visi kovojo, beveik visi komandos imtynininkai iškovojo medalius, reiškia einama teisingu keliu. Nepamirškime, kad be šeimininkų baltarusių ir mūsiškių varžybose dalyvavo rusai, latviai ir ukrainiečiai. Šiaip, Kalėdų laikotarpiu mūsų vaikai padovanojo neprastą dovaną – nemenką dozę teigiamų emocijų“, – džiaugėsi tituluotas imtynių specialistas.

Varžybose Baltarusijoje kovojo 151 imtynininkas.     

Valdas Malinauskas