Danutė Domikaitytė (68 kg) Europos imtynių čempionato mažajame finale įspūdingai rezultatu 9:0 nugalėjo vokietę Anną Carmen Schell ir Lietuvai iškovojo antrą bronzos medalį! Vos prieš parą trečia vietą buvo laimėjęs klasikas Kristupas Šleiva.

Šis itališkas trofėjus – puiki dovana ne tik gerbėjams ir trenriams, bet ir sau. Vos po dviejų dienų Danutė švęs savo 25-erių metų sukaktį!

Pirmoje dvikovos pusėje Danutė darė tai, ką mokėjo geriausia – rišo rankas ir nedavė vokietei laisvai kvėpuoti. Pastaroji vangiai gynėsi ir buvo nubausta už pasyvumą. Danutė pasiėmė dorai uždirbtą tašką ir trumpam atokvėpiui iškeliavo esant rezultatui 1:0.

Antroje dalyje Danutė pagal nerašytas taisykles taip pat buvo įspėta už vangumą. Netrukus po pagrūmojimo daugkartinė Lietuvos čempionė kibo į darbą – užgriebė galvą ir atliko keturtaškę lemputę. Po šio veiksmo vokietės gynyba subyrėjo. Tuo tarpu D.Domikaitytė mėgavosi imtynėmis ir varžovei organizavo  “raktą”, po kurio atotrūkį padidino iki septynių balų. Taškas dvikovoje buvo padėtas po tituluotos Europos vicečempionės iš Vokietijos nubloškimo už kilimo.

Pastaruosius du metus Danutei iki pjedestalo pritrūkdavo vos vieno žingsnio. Tiek prieš dvejus metus, tiek pernai lietuvaitei nesusiklostė kovos mažuosiuose finaluose ir jai teko tenkintis penktosiomis vietomis. Tokioje pat pozicijoje Danutė liko ir pernai vykusiose Europos žaidynėse. Tuo tarpu jos varžovė vokietė 2019-ais tapo Europos vicečempione. Tiesa, viena kategorija sunkesniame svoryje.

Iki šiol D.Domikaitytė ir Anna Carmen Schell oficialiuosiuose čempionatuose rungėsi kartą – 2015 metais Lenkijoje vykusiame Europos U23 čempionate pranašesnė buvo Vokietijos atletė. Taigi, Romoje Danutė atsigriebė su kaupu.

Pakankamai skambių pergalių skonis Danutei nėra svetimas. Pirmą Europos jaunių čempionato bronzos medalį jį iškovojo 2012 metais Lenkijoje.  Po metų Makedonijoje jau jaunimo čempionate D.Domikaitytė rezultatą pagerino viena pozicija iki antros vietos – dramatiškoje imtyje tik finale nusileido rusei Svetlanai Lipatovai.

2014 metais pasaulio jaunimo ir 2017 metų pasaulio U23 čempionatuose Danutė vėl iškovojo bronzos apdovanojimus.

Europos čempionato bronzos medalio laimėtoją treniruoja Aivaras Kaselis ir Andrius Stočkus.