Šiaulių sporto gimnazijoje vykusiame Lietuvos imtynių čempionate dėl nugalėtojų titulų kovojo jaunieji graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų stiliaus imtynininkai ir imtynininkės. Iš viso buvo išdalinti net 26 komplektai apdovanojimų.

Treneris V.Audickas: sporto gimnazijos mechanizmas veikia puikiai

Klasikų čempionate dominavo sostinėje besitreniruojantys sportininkai, kurie iškovojo aukso medalius net septyniose iš dešimties svorio kategorijų.

„Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti – Ozo sporto gimnazijos auklėtiniai įrodė savo pranašumą pagrindiniame šalies renginyje. Visuomet tikėjau ir tikiu sporto gimnazijų sistema, o šis čempionatas tik patvirtino mano žodžius. Kaip dar kitaip gali būti, kuomet tavo kiekvieną žingsnį stebi olimpinis prizininkas Aleksandras Kazakevičius ir patyręs treneris Olegas Antoščenkovas, kai treniruotėms vadovauja Mindaugas Ežerskis,  kai jaunimui tenka stumdytis su šalies rinktinės lyderiais? – retoriškai klausia ne vieną pasaulio ir Europos įvairių amžiaus grupių prizininkų išugdęs V.Audickas. – Todėl manęs visai nenustebino Damiano Matveikos pergalė prieš Europos jaunių čempionato trečios vietos laimėtoją Simoną Viliūlį, brandžios Viliaus Savicko, Roko Čepausko, Armino Lygnugario ir Konstantino Kešanidžio dvikovos, akivaizdus Augustino Dikčiaus ir Eimanto Vilimo tobulėjimas. Gimnazijos yra patikrinta sistema ir jos mechanizmas veikia puikiai“.

Graikų-romėnų imtynės (21 komanda; 73 dalyviai);

Komandos prizininkės (neofic.) 1. Vilnius; 2. Šiauliai; 3. Kaunas;

 Čempionato nugalėtojai:

Sv.

kat.

Vardas/pavardė Miestas Dalyvių

skaičius

55 Rokas Čepauskas Vilnius 5
60 Gediminas Aukščionis Šiauliai 5
63 Konstantinas Kešanidi Vilnius 8
67 Vilius Savickas Vilnius-Marijampolė 6
72 Eimantas Vilimas Vilnius-Joniškis 10
77 Augustinas Dikčius Vilnius 10
82 Arminas Lygnugaris Vilnius-Kaunas 6
87 Damian Matveiko Vilnius 8
97 Antanas Janušas Joniškis 6
130 Erikas Čerepokas Panevėžys 8

 

A.Stočkus: dvikovas žiūrėjau kitu kampu

Čempionatą stebėjęs Šiaulių sporto gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Andrius Stočkus teigė, kad moterų imtynių turnyro rezultatus taip pat nebuvo sunku prognozuoti. Beveik visą nugalėtojų pjedestalą užėmė Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės.

„Kai verdi tame katile ir matai gimnazisčių sunkiu darbu pagrįstas pastangas, natūraliai užduodi sau klausimą – kas gali įveikti po kelis kartus per dieną salėje plušančias imtynininkes? Be abejo gali ir taip nutinka, tačiau tai yra išimtis iš nusistovėjusių taisyklių“, – šypsosi LIF viceprezidento pareigas einantis A.Stočkus. – Tokiais atvejais į imtynių dvikovas žiūriu šiek tiek kitu kampu, stebiu atskirų atlečių kūrybinį darbą, vertinu tobulėjimą. Kas nustebino Šiauliuose? Hmm. Emita Danisevičiūtė ir Laura Stanelytė. Ypač pastarosios transformaciją. Dar vakar ji ritosi kaip meškiukas gaudantis upėje žuvį – mosikavo rankomis, o vos po paros Laura varžoves nuginklavo tiksliais judesiukais ir pagyrimo verta stovėsena. Net mamos juokais klausiau, gal visą naktį Laurai skaitė imtynių metodinę medžiagą?“.

Moterų imtynės (8 komandos; 30 dalyvių);

Komandos prizininkės (neofic.) 1. Šiauliai; 2. Vilkaviškis 3. Klaipėda

Čempionato nugalėtojos:

Sv.

kat.

Vardas/pavardė Miestas Dalyvių

skaičius

50 Emitas Danisevičiūtė Šiauliai 5
53 Kamilė Šernauskaitė Šiauliai 2
55 Laura Stanelytė Šiauliai 5
59 Eglė Valčiukaitė Kaunas 6
65 Rimgailė Čeponytė Anykščiai 8
+65 Kamilė Gaučaitė Šiauliai 4

 

Laisvūnų treneriai apie perspektyvas kalbėjo nenoriai

Kalbinti laisvųjų imtynių specialistai kiek rezervuotai kalbėjo apie savo perspektyvas. Tiek treneris Nerijus Peleckis, tiek Jonas Jurkynas atkreipė dėmesį į kelis gerų duomenų vaikinus, tačiau apie jų ateitį kalbėjo nenoriai.

„Manau, rinktinės treneriai turėtų vertinti situaciją ir ieškoti tos terpės, kurioje mūsų vaikų meistriškumas augtų“, – svarsto N.Peleckis.

Specialistui iš Kelmės pritaria kolega iš Vilkaviškio Jonas Jurkynas.

„Nenoriu veltis į situacijos analizę ir vertinti aplinkybes – kas yra gerai ir kas blogai. Matau, kad yra su kuo dirbti, matau, kaip dirba kiti treneriai, todėl šiame pokalbyje tinkamas laikas paminėti tuos, kurie „užkabino“ akį. Taip, Paulius Leščiauskas netapo šalies čempionato nugalėtoju, tačiau jis išsiskyrė savo gebėjimais. Nereikia pamiršti, kad vaikinui vos šešiolika, – jauną kelmiškį gyrė Vilkaviškio treneris J.Jurkynas. – Gal kam ir negražu kalbėti apie savus, bet būtų neteisinga nepaminėjus mūsų miesto auklėtinio Karolio Grigelaičio“.

Tradiciškai aukštą rezultatą parodė Gvidas Jovaiša, Tomas Kačiukevičius, Vadimas Babuškinas, Vladimiras Rafeenko bei Vilius Mikalauskas. Bėda tik ta, kad pastarasis teturėjo vieną varžovą. Dar daugiau nuskilo Dmitrijui Ovčinikovui – jo svoryje daugiau varžovų nebuvo, todėl nugalėtojo laurai klaipėdiečiui atiteko be jokių pastangų.

Laisvosios imtynės (12 komandų; 51 dalyvis);

Komandos prizininkės (neofic.) 1. Klaipėda; 2. Šiauliai; 3. Raseiniai

 Čempionato nugalėtojai

Sv.

kat.

Vardas/pavardė Miestas Dalyvių

skaičius

57 Edvinas Gedminas Kelmė 4
61 Karolis Grigelaitis Vilkaviškis 8
65 Gvidas Jovaiša Šiauliai 5
70 Vladimiras Rafeenko Raseiniai-Vilnius 8
74 Vadim Babuškin Klaipėda 7
79 Ignas Dambrauskas Kaunas 5
86 Tomas Kačiukevičius Raseiniai 6
92 Dmitrij Ovčinikov Klaipėda 1
97 Vilius Mikalauskas Kelmė 2
125 Nedas Urniežius Raseiniai 4

Valdas Malinauskas

 

Foto Tubukas (53weeks.tubukas.info) ir www.imtynes.lt