Tarptautinės imtynių federacijos vadovas Nenadas Lalovičius  pirmą kartą surengė nuotolinę konferenciją-webinarą su nacionalinėmis federacijomis.

Pasaulinės pandemijos metu pasirinktame bendravimo formate dalyvavo virš 130 valstybių imtynių federacijų vadovų. Lietuvai atstovavo šalies imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas.

Premjeriniame renginyje N.Lalovičius domėjosi COVID-19 situacija įvairiuose pasaulio regionuose, nes, pasak moderatoriaus, nuo surinktos informacijos priklausys imtynių proceso atgaivinimas.

„UWW supranta, kad valstybėse yra skirtinga situacija – kažkur susirgimų skaičius dar auga, kažkur stabilizuojasi, o kažkur apskritai mažiau skausmingas.  Todėl akcentuojama, kad privalome būti solidarūs ir nevalia palikti už borto tų šalių, kuriose padėtis sudėtingesnė, – pasakoja G.Dambrauskas. – Pokyčius įvairiuose regionuose  akylai stebi UWW techninė komisija, kuri atsakinga už varžybų kalendoriaus sudarymą. Šiuo metu komisija UWW varžybas yra suspendavusi iki birželio 30 dienos. Tuo tarpu Medicininė komisija ruošia rekomendacijas dėl treniruočių ir varžybų pravedimo atslūgus pandemijai. Buvo išsakyta Komisijos pozicija dėl proceso atnaujinimo nacionalinėms federacijoms – norint išvengti traumų ir įvairių komplikacijų po ilgų priverstinių atostogų, rekomenduojama varžybas pradėti vykdyti ne ankščiau kaip po pusantro mėnesio treniruočių“.

Webinaro metu N.Lalovičius informavo, kad atšaukiamas UWW kongresas, kuris turėjo vykti Belgrade rugsėjo 6 dieną pasaulio jaunimo čempionato išvakarėse. Greičiausiai jis vyks olimpiniais metais. Taip elgtis N.Lalovovičius rekomendavo ir nacionalinėms federacijoms.

Pirmasis webinaras tęsėsi 1 valandą. N.Lalovičius tikino, kad tokia bendravimo forma nebus pamiršta ir ateityje.

Valdas Malinauskas