Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) sprendimu šiemet pasaulio imtynių čempionatas, kuris buvo numatytas gruodį Belgrade, neįvyks.

Dar birželio mėnesį UWW apibrėžė tam tikras renginio pravedimo sąlygas – Belgrade turėjo dalyvauti ne mažiau nei 70 procentų atletų skaičiaus, dalyvavusių čempionate 2019-ais. Antra sąlyga – varžybose privalėjo dalyvauti bent 8-ios iš dešimties pernai pasaulio čempionate geriausiai pasirodžiusių valstybių.

Užplūdus antrai pandemijos bangai, daugelyje valstybių atsirado kliūčių, susijusių su keliavimu į Serbijos sostinę – sustabdytas susisiekimas lėktuvais bei šalyse paskelbtos rekomendacijos nevykti iš savo valstybių.

Nacionalinės federacijos iki lapkričio 5 dienos turėjo pateikti paraiškas dėl dalyvavimo pasaulio čempionate. Įvertinusi paraiškų skaičių ir kitus kriterijus, UWW nusprendė šiais metais nerengti pasaulio imtynių čempionato, o organizuoti pakaitinį renginį – „Individualią pasaulio taurę“.

„Norime pamatyti, kaip mūsų sportininkai vėl varžosi ant imtynių kilimo. Tai svarbu mūsų organizacijai ir mes esame įsipareigoję suteikti jiems tokią galimybę, – sakė United World Wrestling prezidentas Nenadas Lalovičius.  – Ši situacija yra iššūkis, kurį reikia įveikti. Mes kartu siekiame rasti saugų ir priimtiną formatą, kuriame mūsų geriausi sportininkai galėtų varžytis pasaulinio lygio renginyje”.

„Individuali pasaulio taurė“ vyks Belgrade. Artimiausiu metu bus patvirtintas galutinis varžybų formatas ir numatyta data. Renginio prizinis fondas sieks 300 000 CHF (apie 277 675 EUR), kuris bus tolygiai paskirstytas 30-yje svorio kategorijų.

Eilinis kongresas ir rinkimai nukelti į 2021 metus, tačiau metinė pasaulinė konferencija iki metų pabaigos bus organizuojama nuotoliniu būdu.