Šiaurės šalių asociacija surengė konferenciją, kurioje dalyvavo nacionalinių imtynių federacijų atstovai iš Danijos, Švedijos, Estijos, Suomijos, Norvegijos, Latvijos ir Lietuvos.

Susitikimo pradžioje dalyviai trumpai pristatė padėtį savo šalyse ir priimamus sprendimus, susijusius su COVID-19 situacija.

Konferencijoje dalyvavęs Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas pasakojo, kad susidariusi situacija priverčia optimizuoti varžybas.

“Pagrindinė mintis – kad šiemet neįvykę suaugusių, jaunimo ir jaunių Šiaurės šalių čempionatai nukeliami į kitus metus. Pagal nusistovėjusią tvarką minėti čempionatai vyksta gegužę, o 2021 metais šioms varžyboms “langas” rastųsi tik po pasaulio atrankos į olimpines žaidynes turnyro. todėl tikėtina, kad suaugusių turnyre nebus daug dalyvių. Dėl šios priežasties nuspręsta visų trijų amžiaus grupių čempionatus vykdyti vienu metu Estijoje gegužės 7-8 arba 14-15 dienomis. Tikslesnė data priklauso nuo salių užimtumo – organizatoriai apie priimtą sprendimą paskelbs nedelsiant, po sutarties su arena pasirašymo“, – pagrindinį klausimą trumpai apžvelgė G.Dambrauskas.

Konferencijos metu Norvegijos imtynių federacijos prezidentas Morten Sandnæs pristatė pasiruošimą 2021 metų pasaulio imtynių čempionatui Osle. Morten Sandnæs tikino, kad visi darbai atliekami pagal numatytą planą, užtikrino, kad vietų viešbučiuose nepristigs, tačiau paragino jau dabar pasirūpinti bilietais į varžybas, nes prieš pat čempionatą jų gali nelikti.

„Čempionato bilietai jau prekyboje ir jie tirpsta. Jei norite dalyvauti kitų metų pasaulio čempionate Osle, turite paskubėti! Bilietus galite rasti svetainėje ticketmaster.no, bet žinokite – kai kurios varžybų dienos netrukus bus išparduotos”, – ragino Morten Sandnæs!

Konferencijoje buvo primygtinai paprašyta asociacijos narių laiku sumokėti   narystės mokesčius, o taip pat pranešta, kad savo dalyvavimą Šiaurės šalių asociacijoje nutraukia ilgametis organizacijos puoselėtojas švedas Jacobas Haugas.

www.imtynes.lt  informacija