Nuotoliniu būdu vykusiame Lietuvos imtynių federacijos prezidiumo posėdyje prezidentas G. Dambrauskas ir vykdantysis direktorius Valdas Malinauskas apžvelgė gruodžio 15 d. Serbijoje nuotoliniu būdu vykusios UWW konferencijos aktualijas.

Savo pratarmėje N.Lalovičius užtikrino, kad imtynių programa nesikeis iki Paryžiaus olimpinių žaidynių. Dėl imtynių ateities Los Andžele nėra aiškumo, bet organizacija dės visas pastangas, kad imtynių sportas, o ypač graikų-romėnų imtynės, nenukentėtų. Pagrindinė mintis – į olimpinių žaidynių programą įkelti moterų paplūdimio imtynių rungtį ir taip išlyginti žaidynėse dalyvaujančių vyrų-moterų santykį. Šiuo metu olimpinės imtynės labai atsilieka nuo šio rekomenduojamo balanso.

UWW iki gegužės ketina paruošti 2021-2026 metų UWW strateginį planą, todėl primygtinai kviečia iki sausio pabaigos išsakyti savo pasiūlymus ir pastabas.

Vėliau vyko UWW departamentų prezentacijos, kuriose savo veiklą pristatė Sporto departamento direktorius Jean-Daniel Rey, Plėtros departamento vadovė Deqa Niankey. Komunikacijų departamento direktorius Gordonas Templemanas, IT departamento direktorius Sebastian Guenat ir medicinos bei antidopingo klausimų specialistas Carlos Roy. Specialistų pristatymai bus paviešinti atskirame pranešime portale www.imtynes.lt .

Bene daugiausiai buvo laukiamas pranešimas dėl kitų metų varžybų kalendoriaus. Tačiau dėl suprantamų priežasčių varžybų dėlionė nėra užbaigta. UWW prezidentas N.Lalovičius tikino, kad Techninė komisija intensyviai dirba ir ateinantį antradienį, gruodžio 22 dieną, paskelbs numatytų varžybų datas. Aišku tiek, kad Europos čempionatas bus nukeltas vėlesniam laikui.

Posėdžiavęs LIF prezidiumas įvertino esamą situaciją Lietuvoje taip pat atšaukė sausio pradžioje numatytą šalies čempionatą.

„Buvo išklausytos trenerių Mindaugo Ežerskio ir Andriaus Stočkaus nuomonės dėl 2021 m. planuojamo Lietuvos suaugusių čempionato vykdymo Šiauliuose sausio 8-10 dienomis. Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją dėl augančio COVID-19 susirgimų skaičiaus, Lietuvos Respublikos Vyriausybei pratęsus Lietuvoje karantiną iki 2021 sausio 31 dienos, nebus įmanoma tomis datomis vykdyti čempionato, todėl reikia naujų pagrįstų sprendimų, kada vykdyti šalies čempionatą“, – pranešė G.Dambrauskas.

M.Ežerskio nuomone, negalint vykdyti čempionato, reikėtų surengti kontrolines kovas arba vykti į tarptautinius turnyrus, nes norima išsiaiškinti stipriausius sportininkus, kurie dalyvaus Europos, pasaulio čempionatuose ir atrankos į Tokijo OŽ varžybose, ypač tose svorio kategorijose, kuriose yra keli konkuruojantys panašaus sportinio lygio atletai.

A.Stočkus informavo, kad čempionatas moterų imtynėms būtų tik grynas formalumas, nes moterų imtynėse ir be čempionato aiškios stipriausios imtynininkės, kurios dalyvaus Europos, pasaulio čempionatuose ir atrankos į Tokijo OŽ varžybos.