Mažame vakarų Lenkijos miestelyje Milicze vykusiame tarptautiniame „Lenkijos taurės“ laisvųjų imtynių turnyre Lukas Krasauskas iškovojo sidabro medalį!

23-ejų vilkaviškietis pirmoje svorio kategorijos iki 97 kilogramų (13 dalyvių) imtyje įveikė savo komandos draugą Vilių Mikalauską (11:0), o antrame rate taip pat nepaliko vilčių lenkui Mateuszui Nowakui (10:0). Lemiamoje kovoje Klaipėdos universiteto studentas nusileido Lenkijos pirmam numeriui, dukart Europos čempionatų penktos vietos laimėtojui Radoslawui Baranui (0:9).  

“Finalinė kova susiklostė išties sunkiai. Skirtingai, nei lenkai, mes dėl šalyje įvesto karantino nedalyvavome jokiose stovyklose, todėl man tiesiog pritrūko ir varžybinių įgūdžių ir patirties. Šiuo aspektu varžovai turėjo pranašumą. Nenuleidžiu rankų, dirbu, nes tikiu, kad sportuojant daug įmanoma nuveikti”, – pasakojo L.Krasauskas.

Iš savo draugo panašių vertinimų sulaukė ir Vadimas Petrauskas, kuris svoryje iki 74 kilogramų užėmė septintą vietą tarp 21 dalyvio.

„Vadimas turėjo penkias kovas ir nugalėjo tris varžovus. Su juo viskas tvarkoje – gerai atakuoja, gerai ginasi. Paskutinėse imtyse, kaip ir man, pritrūko ištvermės“, – pagyrimus V.Petrauskui žėrė Lukas.

Devyniolikmetis klaipėdietis nugalėjo lenkus Mikolajų Deją (8:0), Adrianą Beleckį (12:2) ir Arturą Berezovskį (8:3), tačiau nusileido dar vienam lenkui Kamilui Rybiciui (0:7) bei Charliui Afai (2:12) iš Prancūzijos.  

Artimiausiu metu laisvūnai išvyks į Ukrainą, kur dalyvaus treniruočių stovykloje ir varžysis UWW kategorijos turnyre.

Rinktinės treneris Sergejus Kasimovas tikisi, kad į Ukrainą komanda išvyks pajėgiausios sudėties.

„Šiuo metu Edgaras Voitechovskis „tvarko“ peties traumą, o geriausiu pripažintas praeitų metų laisvūnas Andrius Mažeika gydo nugarą. Tikiuosi, kad jie abu sėkmingai atsistatys iki išvykos į Kijevą, kur vyks prestižinis turnyras, skirtas šios šalies imtynių veteranams ir treneriams, – vylėsi treneris. – Vilius Mikalauskas tokiems iššūkiams dar per jaunas, jam tik aštuoniolika, todėl perspektyvus atletas pasiruošimą sezono startams kol kas tęs Lietuvoje“. 

Tarptautiniame turnyre Lenkijoje kovojo 125 imtynininkai iš 12-os valstybių.

Valdas Malinauskas