Nėra daug imtynininkų, šešiolika kartų kopusių ant šalies čempionato nugalėtojų pakylos.

Iš tų šešiolikos Evaldas Malelė net devynis kartus buvo karūnuotas čempionu.

Pirmas nugalėtojo titulas buvo iškovotas 1981 metais. Paskutinis – po trylikos metų. Evaldas savo kraitėje turi pergales įvairiuose tarptautiniuose turnyruose, o pats su malonumu prisimena kovas Tautų spartakiadoje Minske (1986 m. – VII vieta) ir vėliau vykusioje SSRS profsąjungų spartakiadoje (1983 m. -III v.)

Po sportinės karjeros pabaigos Evaldas ilgam pasinėrė į imtynių teisėjo darbą. Iki šiol jis yra vienas iš keturių šalies teisėjų, turinčių tarptautinės kategorijos licenciją.

“Deja, šie metai paskutiniai, kuomet aš švilpsiu tarptautinėse arenose. Tokios UWW taisyklės. Bet Lietuvoje yra pakankmai veiklos, nebus kada liūdėti”, – nenusivilia jubiliatas.  

Šešiolika Lietuvos čempionatų medalių. Yra ką prisimint. Visgi dažniausiai Evaldas kartojo marijampoliečio Eugenijaus Misiūno pavardę.

  • Ar nenorėtum su juo susitikti ir prisiminti gražius laikus?
  • Žinoma įdomu, bet Eugenijus užsienyje gyvena, mačiau feisbuke į draugus prašosi. Bet kad aš feisbuko paskyrą užregistravau tik dėl nuotolinių mokymų, kol kas apskritai drauguose nieko neturiu, net giminės nėra. Net Lietuvos imtynių federacijos nėra. Gal visgi reikės pasitaisyti, nes dabar apie 60 norinčių draugystės stovi eilėje ir laukia?
  • Gal žinai bent jūsų tarpusavio kovų pergalių santykį?
  • Ėjome lygiai, bet paskutinės kovos man buvo palankesnės. Bent man taip atrodo. Neteigiu 100 procentų. Kalbėdamas apie Eugenijų, nepamirštu ir karštų akistatų su Andrejumi Gribojedovu.
  • Kai neteks teisėjauti tarptautiniuose turnyruose, gal dar daugiau dėmesio skirsi gražiam renginiui – imtynių turnyrui kariuomenės ir visuomenės dienai pažymėti.
  • Turėjome Klaipėdoje neblogą bevardį turnyrą. Taip nutiko, kad Valentinas Mizgaitis pasiūlė savo vykdomas varžybas iš sostinės perkelti į Klaipėdą. Apsijungėm ir gavosi vienas rimtas kokybiškas turnyras. Žinoma, dabar daugiau laiko liks šio turnyro globai ir rėmėjų paieškai.

Lietuvos imtynių federacija sveikina Evaldą Malelę su gražiu jubiliejumi.

Už nuopelnus imtynių sportui jubiliatui bus įteiktas Lietuvos imtynų federacijos Atleto Bronzos ženklas. Tereikia sulaukti tinkamos pokarantininės progos.