Mantas Knystautas pusfinalyje!!!

Jo varžovas ketvirtfinalyje – dvidešimt vienerių Marko Koscevic iš Kroatijos – nugalėtas rezultatu 3:1. Vakare supermūšis prieš lenką Rafalą Andrzejų Krajewskį dėl bilieto į Tokijo olimpines žaidynes!

Nuo pirmų sekundžių aktyviau kovojusiam Mantui teisėjai suteikė galimybę atakuoti parteryje. Mantas kažkaip nevykusiai peršoko ant galvos ir varžovas išsinėrė iš paėmimo. Netrukus sekė ilgas kaip šimtmetis Manto suktukas. Rodės, šio veiksmo pabaigos taip ir nepamatysim. Galop, kroatas, visas girgždėdamas, liuobtelėjo ant kilimo. Lietuvio sąskaitą papildė du aukso vertės taškai. Likusį laiką apytuštėje salėje girdėjosi trenerio Vartanovo „Nesivelk!”. Mantas išgirdo – paaukojo tašką, bet išsaugojo tinkamą skirtumą.

Priešaky mūšis su lenku Krajewskiu. Prieš pora savaičių M.Knystautas minėtą lenką suvalgė 8:0, bet tas įvyko treniruočių stovyklos metu taip pat Vengrijoje surengtame turnyre. Vakare visai kitas grumtynių svoris ir būtina pasiruošti visiems įmanomiems lenko išpuoliams.

Sėkmės, Mantas Knystautas !!!

 

GR – 60 kg 1/8 Finalo Justas PETRAVIČIUS – Murad MAMMADOV (AZE) 4:7

GR – 67 kg kvalif. Mamadassa SYLLA (FRA) – Edgaras VENCKAITIS 4:0

GR – 77 kg 1/8 Finalo Paulius GALKINAS – Viktor NEMES (SRB) 1:1

GR – 87 kg 1/8 Finalo Martynas NEMSEVIČIUS – Kristoffer Zakarias BERG (SWE) 1:7

GR – 97 kg 1/8 Finalo Vilius LAURINAITIS – Alex SZOKE (HUN) 0:3

GR – 130 kg 1/8 Finalo Mantas KNYSTAUTAS – Oskar MARVIK (NOR) 5:0 (be kovos)

GR – 130 kg 1/4 Finalo Mantas KNYSTAUTAS – Marko KOSCEVIC (CRO) 3:1

GR – 130 kg 1/2 Finalo Mantas KNYSTAUTAS – Rafal KRAJEWSKI (POL)  ?:?

Vilius Laurinaitis (97 kg) prieš vengrą kovojo be rizikos, bet ir be taškų. Pirmame kėlinuke joniškietis baustas už pasyvumą, tačiau atakas parteryje atlaikė. Laukto Viliaus spurto antroje dalyje nepamatėme, tuo tarpu teisėjai dar vieną tašką padovanojo vengrui, kuris nežymiai užkariavo kilimo centrą. Po truputį Vilius įsismagino ir gavo galimybę atakai iš viršaus. Deja, padoriai pajudinti Alexo Szokes nepavyko. Dar blogiau, vengras išsikrapštė iš apačios ir uždirbo paskutinį dvikovos tašką.

———————————————————–

„Ryžto ir kovingumo iš Edgaro neatimsi, svarbu, kad kūnas atlaikytų”, – po paskutinės treniruotės Vilniusje nuogąstavo rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Panašu, kad taip ir nutiko. Edgarui Venckaičiui (67 kg) nepavyko savo manieroje ištampyti prancūzo, kuris kaskart surakindavo tauragiškio rankas. Apskritai, dvikova kažkuo priminė sunkiasvorių akistatas. Tik judesio buvo daugiau, bet veiksmų minimumas. Prancūzas Mamadassa Sylla taškus surinko įspėjimais ir iškėlimu parteryje.

—————————————————————

Kukliomis lygiosiomis pasibaigė kova svoryje iki 77 kilogramų tarp Pauliaus Galkino ir Viktoro Nemeso iš Serbijos. Abu nustekenti šešių minučių taktinės kovos, tačiau rezultatu 1:1 džiaugėsi serbas. Tokios jau imtynės, nėra veiksmų, sunku tikėtis pergalės, ypač jei Fortūna snaudžia. Pirmame kėlinuke už aktyvumą tašką gavo klaipėdietis. Jei ant kilimo nevyksta kardinalūs pokyčiai, teisėjai pagal nutylėjimą kitą tašką skiria priešininkui. Tas taškas buvo lemiamas, nes pergalė lygioje situacija skiriama tam, kas paskutinis jį uždirbo.

————————————————————–

Dvikovos tarp Martyno Nemsevičiaus (87 kg) ir švedo Zakariaso Bergo atomazga vyko antrame kėlinuke. Lietuviui skubiai reikėjo dviejų taškų, tam kad atstatytų staus quo. Spaudžiamas sekundžių, Martynas desperatiškai ieškojo veiksmo, bet net keturis balus surado ne jis, o švedas.

Matėme mėginimus, buvo sveikos iniciatyvos, noro kovoti, bet kortas sumaišė, matomai, veržimasis skubiai išlyginti skaičių švieslentėje balansą.

——————————————————————–

Tokio įelektrinto Justo Petravičiaus (60 kg) senokai nematėme. Skraidė po kilimą, fechtavosi, ieškojo. Visas blogis radosi parteryje. Iš laimėtų 7 taškų azerbaidžanietis Muradas Mammadovas šešis iš jų pasidarė pirmame kėlinuke pirmame aukšte.

Justo nesutrikdė solidus pranašumas. Antrame kėlinuke tauragiškis aštriais išpuoliais sumažino skirtumą iki trijų taškų, tačiau to nepakako.

Valdas Malinauskas