Rašau nenoriai apie tai, kas buvo žinoma iš anksto.
 
Šiandien, paskutinę olimpinės atrankos turnyro dieną turėjo vainikuoti graikų-romėnų imtynių meistrų finalai. Viso – 6 spektakliai.
Bet tikri finalai vyko šeštadienį, kuomet kovotojai iki kraujų talžėsi dėl olimpinių kelialapių. Šiandien-gi ant imtynių kilimo mūšiams dėl turnyro aukso buvo sukomplektuotos tik dvi poros iš šešių. Finaluose kovėsi lengviausi (60 kg) ir sunkiausi (130 kg) atletai.
 
Sunkiasvorių dvikova tarp Manto Knystauto ir ruso Sergejaus Semenovo ypatingų emocijų nekėlė. Na ir patys atletai net nemėgino audrinti publikos – pradėjo kovą su šypsena, su šypsena veide ir užbaigė. Niekas nenorėjo patirti traumos nelemiančiame susitikime, todėl sportininkai atliko treniruotės tipo „pušpušą” prabangioje aplinkoje.
 
Visgi į akį krito du momentai. Rusas, parteryje nemėgino atlikti ridenimo, o iškart „užlipo” ant galvos ir atliko du dvibalius pergalę lėmusius pervertimus.
Antrame kėlinuke teisėjai Mantui už aktyvumą taip pat padovanojo ataką parteryje, tačiau klaipėdietis jos atsisakė ir tęsė kovą stovimoje padėtyje. Kas tai? Nenoras atskleisti savo kortų parteryje ar mėginimas užgainioti kiek prigesusį rusą? Atsakymus į klausimus būtų įdomu gauti rugpjūtį Japonijoje.
Šis paskutinis turnyro finalas gavosi išties nuotaikingas ir nors M.Knystautas patyrė pralaimėjimą 1:5, nieks per daug mūsų stovykloje neliūdėjo.
 
Valdas Malinauskas