2021 m. kovo 24 dieną nuotoliniu būdu vyko Lietuvos imtynių federacijos prezidiumo posėdis, kuriame dalyvavo LIF prezidiumo nariai Giedrius Dambrauskas, Paulius Daumantas, Albinas Sodaitis, Valdas Malinauskas, Mindaugas Ežerskis, moterų imtynių rinktinės vyr. treneris Aivaras Kaselis su viceprezidento A.Stočkaus įgaliojimais bei FS rinktinės vyr. treneris Sergejus Kasimovas.

LIF prezidentas trumpai apžvelgė federacijos veiklą nuo paskutinio prezidiumo posėdžio. Buvo paminėti savo regionuose aukštai įvertinti asmenys – visaginietis treneris Vitalijus Nagovicinas bei geriausia 2020 metų Šiaulių miesto sportininkė Danutė Domikaitytė.

Pasidžiaugta mūsų klasikų pergalėmis Kroatijoje (Vilius Laurinaitis (97 kg/17 dalyvių) iškovojo sidabrą, o Mantas Knystautas (130 kg/16 dalyvių) užėmė trečią vietą) ir Vengrijoje (Kristupas Šleiva (72 kg/15 dalyvių) laimėjo aukso medalį), laisvūno Luko Krasausko (97 kg/13 dalyvių) patekimu į finalą turnyre Lenkijoje ir Danutės Domikaitytės bronza (68 kg/13 dalyvių) UWW varžybose Kijeve.

Posėdžio metu prezidentas pasidalino informacija apie LIF veiklos plėtrą per projektą „Imtynių sporto plėtra“, kurį finansuoja Sporto rėmimo fondas. Nagrinėjamos galimybės sukurti arba plėtoti imtynių centrus atskiruose šalies regionuose – Anykščių, Lazdijų r. Kapčiamiestyje, Kupiškyje, Zarasuose, Akmenės rajonuose.

Prezidentas pranešė, kad kaip tik šiandien ŠMSM pasirašė įsakymą dėl biudžetinių lėšų skyrimo 2021 m AMSP įgyvendinimui, pagal kurį LIF yra skiriama 216129,00 eurų biudžetinių lėšų imtynių plėtrai.

Dambrauskas informavo apie išvyką į Kupiškio, Šiaulių rajono, Naujosios Akmenės ir Joniškio savivaldybes. Kelionių metu ne tik buvo apžiūrimos patalpos, galimai tinkančios imtynių salių įrengimui, bet buvo susitikta su Kupiškio ir Joniškio rajonų merais, telefonu susisiekta su Akmenės rajono meru.

Rinktinių vyr. treneriai apžvelgė pasirengimą ir dalyvavimą Europos atrankiniame turnyre į Tokijo OŽ, kurios vyko kovo 17-23 dienomis Budapešte (Vengrija) bei kalbėjo apie dalyvavimą Europos čempionate ir Pasaulio atrankiniame turnyre į OŽ.

GR vyr. treneris M. Ežerskis pasidžiaugė M. Knystauto iškovotu kelialapiu į Tokijo OŽ, padėkojo už gerą trenerių kolektyvo, federacijos ir kitų komandinį darbą. Vyr. treneris neturi didelių priekaištų ir kitiems rinktinės nariams, pripažįsta, kad klaidelių buvo, tačiau optimistiškai žiūri į ateitį, bandys klaidas ištaisyti iki atrankos į OŽ.

Į EČ Lenkijoje ketinama nuvežti K. Šleivą (67 kg), M. Sinkevičių (77 kg), M. Nemsevičių arba J. Matuzevičių (87 kg) ir R. Fridriką (130 kg).

Moterų imtynių vyr. treneris A. Kaselis kalbėjo, kad buvo daug tikėtasi iš Danutės Domikaitytės, ir apgailestavo, kad ją „taip sublokavo“ priešininkė iš Azerbaidžano Manolova. Kamilė Gaučaitė darė „malūną“ savo patyrusiai priešininkei iš Austrijos, bet kažkodėl išsigando ir neužbaigė veiksmo taip kaip galėjo.

Europos čempionatui užplanuotos 4 vietos, bet ar į jį važiuos šios dvi sportininkės, ar jas pakeis kitos dvi, dar bus sprendžiama vėliau.

Nuspręsta, kad į paskutinę atranką vyks D.Domikaitytė ir K.Gaučaitė.

Laisvųjų imtynių vyr. treneris S. Kasimovas pasveikino visus su iškovotu kelialapiu į Tokijo OŽ. Vyr. treneris pasiruošimo etapą vertina gerai. A. Mažeika neatsigavo pilnai po MTS Vengrijoje ir ten patirtos traumos, visas jėgas atidavė pirmoje kovoje, todėl antroje imtyje kiek „pasėdo“.

L.Krasausko pasirodymą treneris įvertino neigiamai, nes, pasak S.Kasimovo, sportininko  nebuvo galima atpažinti, visai nekovojo ir negirdėjo trenerio.

Treneris priminė, kad prieš kelias dienas per kontrolines kovas treniruočių stovykloje Lukas su šiuo varžovu iš Italijos kovojo visai lygiai ir net buvo geresnis.

Europos čempionatui Lenkijoje ruošis A.Auga, E. Voitechovskis ir, galbūt, L.Krasauskas.

 

www.imtynes.lt   informacija