Varšuvoje tęsiasi Europos imtynių čempionatas. Penktadienį startavusiame graikų-romėnų imtynių turnyre mūsų atletai jau iškovojo dvi pergales.
 
Trumpai:
GR – 77 kg kval. Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS – Aleksandar ERSKI (SRB) 4:0
GR – 77 kg 1/8 finalo Mantas Kazimieras SINKEVICIUS – Riccardo Vito ABBRESCIA (ITA) 0:8
GR – 87 kg 1/8 finalo Martynas NEMSEVIČIUS – Denis Maksymilian KUDLA (GER) 1:4
GR – 130 kg 1/4 finalo Konsta Johannes MAEENPAEAE (FIN) – Romas FRIDRIKAS 1:4
GR – 130 kg 1/2 finalo Romas FRIDRIKAS – Iakobi KAJAIA (GEO) ?:?
———————————–
Ilgai:
 
M.K.Sinkevičius čempionate startavo pergale
 
Pirma pergalė. Mantas Kazimieras Sinkevičius pasiėmė tą, ką ir privalėjo pasiimti. Teisinga kovos taktika ir įžūlus, bet rezultatyvus kauniečio metimas per petį dvikovos prologe nulėmė tolimesnę akistatos eigą. Serbas taškėsi, buvo daug purslų, bet naudos minumum. Laimei, kilimo teisėjas nekreipė dėmesio į varžovo trenerio standartiškai serbiškas mimikas ir leido ramiai užbaigti kovą. Pelnytas M.K.Sinkevičiaus laimėjimas (4:0).
Aštuntfinalyje Riccardo Vito Abbrescia kauniečiui pasakė stop. Mantas Kazimieras praleido pervedimą, o ridenimus italas prasuko kaip iš natų. 0:8.
—————————————–
Tituluotas vokietis M.Nemsevičių palaužė tik antrame kėlinuke
 
Neaišku, kokia pavara dirbo Denisas Kudla, tačiau jo veido išraiška prieš ir po kovos liko nepakitusi.
Pirmoje susitikimo fazėje vokietis nesidrovėdamas atidavė iniciatyvą ir tenkinosi antrojo numerio pozicija. Už aktyvumą Martynui teisėjai padovanojo tašką. Visgi tituluotas vokietis paspaudė Martyną prie kilimo krašto ir numušimu užfiksavo pirmo kėlinuko rezultatą 1:2.
Antroje imties dalyje Martynas patyrė dar didesnį spaudimą ir lietuvio gynyba subraškėjo. 1:4 ir tikėkimės, kad, patekęs į finalą, Kudla atvers Martynui kelią į paguodą.
———————————————-
Pergalė su šarmu
 
Taupant laiką, suomį vadinsiu suomiu, nes jo pavardė tarimui ir rašymui tiek pat sunki, kiek buvo sunkios Romui Fridrikui 6 minutės ant imtynių kilimo.
Prieš čempą Mantas Knystautas kalbėjo, kad skandinavas dirbs be veiksmų, panaudodamas turkišką presingo-stumimo stilių. Teisėjams tai padarė įspūdį ir visaginietį pastatė į parterį. Netrukus sekė Romo ataka, kuri atstatė balansą (1:1). Pasirodė pirmi pavojaus signalai – kėlinuko pabaigoje Romas nežymiai, bet žingsniavo atgal.
30-ies sekundžių pertrauka atgaivino R.Fridriką, kuris kantriai atmušinėjo suomio išpuolius ir, galiausiai, pridengė panėrimą. Suomio jėgos seko greičiau nei lietuvio, jis vėlėsi į kovą, tačiau Romas kietai pramušinėjo rankas iš apačios ir neleido užvaldyti iniciatyvos. Buvo gražu žiūrėti!
 
Po šios pergalės paaiškėjo, kad pusfinalyje Romas Europos čempionate grumsis su Europos žaidynių čempionu ir pasaulio čempionato prizininku Jakobi Kachaja iš Gruzijos.
 
Deja, imtyje dėl išėjimo į finalą, Romas neapsigynė nuo gruzino atakų parteryjs ir nusileido rezultatu 0:9.
 
Mažajame finale visaginietis greičiausiai susikaus su praeitų metų Europos čempionato penktos vietos laimėtoju Rusijos atstovu Zurabiu Gedechauriu.