Šeštadienis Romui Fridrikui ypatinga diena. Visaginietis mažajame finale dėl bronzos apdovanojimo kovos su Rusijai atstovaujančiu gruzinu Zurabiu Gedechauriu. Prieš septynetą metų jaunas pasaulio kadetų vicečempionas dar atstovavo Gruzijai, tačiau netrukus rusai persiviliojo į savo rinktinę. Savo naujoje tėvynėje Zurabis iškovojo du Rusijos čempionato bronzos medalius.

„Ši pavardė man žinoma, būsimo varžovo tėvas Guramas 1987 metais tapo pasaulio čempionu; sūnus tęsia šeimynines tradicijas. Tačiau prisimenu ir kitą momentą. Lenkijoje vykusiame kadetų čempionate Romas išjungė pliktelėjusio gruzino rankas ir atliko pergalingą susukimą, – beveik dešimties metų senumo istorija dalinasi ilgametis Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Andrejus Gribojedovas. – Todėl nerimtai žiūriu į išankstinius nuogąstavimus. Gruzinai sunkiasvoriai nepasižymi ištverme, abejotinai ginasi parteryje ir jei Romas kaposis taip kaip su suomiu, galim drąsiai tikėtis malonių akimirkų“.

A.Gribojedovas pastebėjo, kad Lenkija apskritai  sėkminga mūsų imtynininkams, kurie kaimyninėje valstybėje yra iškovoję ne vieną medalį. „Lenkijos arenos sėkmingos. Kristupas Šleiva, broliai Marius ir Mantas Knystautai, Danutė Domikaitytė iš Lenkijos yra grįžę su čempionatų apdovanojimais. Tikiuosi, kad ir šeštadienį pavyks. Medalis būtų didžiulė paskata bei motyvacija pačiam atletui, tai, galų gale, būtų naudinga ir Romo komandos draugui Mantui Knystautui. Reikia nepamiršti, kad Mantas kelialapį į Tokiją iškovojo, tačiau vadovaujantis sportiniu principu, į Japoniją turėtų vykti pajėgiausias. Pergalės atveju šeštadienį, Romas sukurtų savotišką intrigą, – svarsto A.Gribojedovas“.