Europos imtynių jaunių čempionatas artėja prie finišo. Penktadienį Samokove vykstančiose varžybose pečius surėmė klasikai.
 
Mūsų atletų imtys:
 
PENKTADIENIS
GR – 65 kg 1/8 finalo Oskari Aleksi TALALA (FIN) – Rokas ČEPAUSKAS 3:10
Teisėjai sugrybavo ir skyrė pasyvumą po kilimą varžovą vaikančiam Rokui. Netrukus išbalansuotas vilnietis atliko visai nekokį „petį” (0:3).
Prieš trumpą poilsį Čepauskas pakartojo metimą. Šįkart veiksmas greitas ir tikslus – 4:3.
Antrame kėlinuke – visiškas Roko dominavimas – išjungta skandinavo ranka, numušimas ir du palydintys ridenimai padėjo riebų tašką dvikovoje.     
GR – 65 kg 1/4 finalo Rokas ČEPAUSKAS – Iosif Alexandru IONESCU (ROU) 3:6
Kovingumo per akis, tikslumo ir sėkmės pritrūko. Rokas puikiai dirba parteryje, ridenimai jam ne kartą yra atvėrę kelią į pergales. Tačiau Samokove šis svarbus atletui elementas išsiderino.
Savo aktyvumu jis užsidirbo galimybę varžovo atakai apačioje. Visi dievai Roko rankose. Imk ir ridenk. Tik va, gynyboje rumunas tapo tikru roku, kurio vilnietis nepajudino. Maža to, Ionescu captelėjo suktuką ir įgijo apčiuopiamą pranašumą (1:4).
Antroje dalyje R.Čepauskas veržėsi į priekį, tačiau atakos nebuvo paruoštos, o padrikus ketinimus rumunas blokavo be ypatingų pastangų. 3:6.
 
GR – 80 kg kvalif. Hamza SERTCANLI (SWE) – Platon ŠPOLIANSKIJ 5:0 (pralaimėjimas mentėmis)
Sunku ką komentuoti, kuomet atletas pats gulasi ant menčių. Nors pradžia viltinga ir džiuginanti – po efektingų metimų per save rezultatas buvo 5:0, bet, įsismaginęs visaginietis ryžosi neapgalvotiems ėjimams. Dar prieš pirmo kėlinuko pabaigą atidavė Švedijos atletu du taškus, o po pertraukos įsivėlė į stumdynes nenaudingame abipusiame paėmime. Rezultatas toks – švedas švysteli keturbalį metimą, po kurio Platonas  nusprendė nebetęsti kovos. Retas reiškinys. Na, nebent įtakojo kažkoks X faktorius, apie kurį mes kol kas nežinome.
 
GR – 110 kg kvalif. Klaudijus ČYPAS – Daniil KAZLOU (BLR) 0:8
Aistringos ir produktyvios treniruotės Klaudijų, tikėtina, ateityje pametės į aukštesnį lygį. Šiemet lietuviui imtyje su baltarusiu pritrūko fizinių kondicijų ir techninio arsenalo. Laukiam.