WW – 50 kg 1/2 Finalo Gabija DILYTĖ – Liliia MALANCHUK (UKR) 0:10

WW – 50 kg 1/4 Finalo Vivien Erika MATYI (HUN) – Gabija DILYTĖ pergalė mentėmis

WW – 50 kg 1/8 Finalo Gabija DILYTĖ – Svenja JUNGO (SUI) – pergalė mentėmis

Dortmunde vykstančiame Europos jaunimo imtynių čempionate Gabija Dilytė iškovojo dvi pergales, bet imtyje dėl išėjimo į finalą nusileido Europos U23 čempionato prizininkei iš Ukrainos.

Nepaisant pralaimėjimo ukrainietei Lilijai Malanchuk, Gabija grumsis dėl trečios vietos. Ketvirtadienį šiaulietė bronzinėje imtyje surems pečius su bulgarės Aylen Ahmedovos ir rumunės Georgianos Antucos poros nugalėtoja.

Pirmos dvejos Gabijos Dilytės grumtynės buvo itin greitos – nugalėtoja paaiškėjo dar pirmuose kėlinukuose.

Aštuntfinalyje po pirmo kontakto Gabija prisėlino prie šveicarės S.Jungo kojų ir efektingai nubloškė varžovę į parterį. Pirmame aukšte Svenja Jungo kiek pasimuistė, tačiau ištrūkti iš G.Dilytės rankų nepavyko.

Ketvirtfinalio imtis su vengre taip pat neužtruko. Sukibusios imtynininkės trumpam pasinėrė į taktinę kovą dėl pozicijos. Netrukus Gabija rado skylę gynyboje ir, užėjusi už nugaros, pasiėmė du taškus. Dar po akimirkos šiaulietė panėrė po kaire vengrės ranka ir sėkmingai varžovę nubloškė ant menčių.

Dvi puikios švarios pergalės!

WW – 59 kg 1/4 Finalo Agnes Kerstin Emilia NYGREN (SWE) – Ineta DANTAITĖ 5:4

Ineta Dantaitė likus pusantros minutės dar pirmavo 3:0. Per likusį laiką Ineta pranašumą išbarstė su kaupu. Visiškai nereikalingas bei neparuoštas mėginimas atlikti metimą, pasyvumas, vaizdo peržiūra ir dar kartą aktyvių varžovės veiksmų neleistinas blokavimas paskutinėmis sekundėmis varžovei sukrovė pergalingą vieno taško skirtumą. Aiškiau kalbant, švedei taškai atiteko neatlikus nei vieno techninio veiksmo ir būtent dėl to, tai be galo apmaudus pralaimėjimas. Talentingai panelei šiek tiek pritrūko kantrybės.

WW – 55 kg Kvalif. Elena Simona IONESCU (ROU) – Laura STANELYTĖ – pralaimėjimas mentėmis

Lauros Stanelytės varžovė darė tai, kuo pasižymi mūsų merginų kovos. Rumunė kibo į ranką ir nepaleido iki patogaus atakai momento. Parblokšta Laura valios pastangų dėka ištrūko iš pavojingos padėties, tačiau kilimo vadovas įžvelgė mikroskopines mentes.