Penktadienį kovų Europos imtynių jaunimo čempionate Dortmunde estafetę perima klasikai.

Pirmą dieną ant imtynių kilimo grumsis Konstantinas Kešanidi (63 kg).

Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunimo komanda

Konstantinas Kesanidi (63 kg);
Vilius Savickas (67 kg);
Eimantas Vilimas (72 kg);
Damianas Matveiko (82 kg);
Mindaugas Venckaitis (97 kg)

 

Apie tai, ko iš savo auklėtinių tikisi Europos imtynių čempionate Dortmunde, papasakojo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas. Pateikiame trumpus trenerio komentarus.

Konstantinas Kešanidi atrodo lyg ir neblogai. Privedinėjom prie varžybų, tikiuosi, kad susitvarkėm. Daugiausiai vargo buvo su Konstantinu Kešanidi sureguliuojant svorį. Jei prieš mėnesį varžybose jis atrodė vangiai, dabar kovoja su nuotaika ir susikoncentravęs.

Viliaus Savicko pikas buvo prieš metus. Pernai prieš karantiną sportinė forma buvo ideali. Dabar išliko stabilus, sunkiai pramušamas, bet pertrauka kiek išbalansavo, padaro klaidų. Pasikartosiu, ginasi neblogai, bet šiek tiek stringa stovėsena.

Eimantas Vilimas patobulėjo, ypač sutvirtėjo psichologiškai. Didžiausia jo problema buvo darbas parteryje. Bet, berods, jis išmoko susikoncentruoti. Jam ir toliau reikėtų plėsti techninį arsenalą ir būti universalesniam stovėsenoje. Bet jis bando taisytis, jam padeda stipri psichologija. Kovoje dėl medalių koją gali pakišti parteris, bet, esant palankiems burtams, visko gali būti.

Damianas Matveiko jaunime dalyvaus pirmus metus, todėl su komanda vyksta avansu. Sukrito kelios aplinkybės, dėl kurių Damianas vyksta į Dortmundą. Jis atsistatė po rankos traumos, sumažėjo jo svoris ir ši kategorija buvo „laisva“. Manau, jis perspektyvus ir savo galimybes parodė turnyruose, todėl nemačiau priežasties laikyti jį be varžybų.  Žinoma, daug vilčių turėjome praeitą vasarą, kuomet jis vieną po kito laimėjo kelis turnyrus ir buvo pasiruošęs kovoti dėl Europos arba pasaulio jaunių čempionatų apdovanojimų. Karantinas sumaišė visas kortas.

Mindaugas Venckaitis kiek paeksperimentavo su svoriu – numetė 4 kilogramus ir jo fizinės bei funkcinės kondicijos tapo nulinės, jis praktiškai ant kojų nestovėjo. Grąžinome atgal į natūralią būseną. Dabar jis atsipalaidavęs psichologiškai. Svarbu, kad būtų pavalgęs būtų.