Rytoj, liepos 3 dieną Druskininkuose vyks tarptautinis priešolimpinis kontrolinis imtynių turnyras. Į varžybas žadėjo atvykti 9 valstybių atletai. Tiesa, kai kurie karantininiai ribojimai kitose valstybėse gali pakoreguoti atletų planus. Visgi, Lietuvos sporto centro sporto komplekse „Druskininkai”  neabejotinai pamatysime itin pajėgią Vokietijos rinktinę, švedus, danus rumunus ir kitų šalių imtynininkus.  

„Žinoma, didesnis dėmesys skiriamas sunkiasvoriams. Mums būtina sudaryti galimybę olimpiečiui Mantui Knystautui pasistumdyti su gerais sparingo partneriais. Todėl į Lietuvą atvyks Europos čempionas Alinas Alexucas-Curariu iš Rumunijos, Europos čempionato prizininkas vokietis Eduardas Poppas, pasaulio čempionas ir olimpinis prizininkas Heino Nabis iš Estijos, sparčiai progresuojantis norvegas Oskaras Marvikas ir kiti pajėgūs imtynininkai, – apie būsimą renginį pasakoja treneris Mindaugas Ežerskis. –  Neliūdės ir lengvesni atletai. Visims atvykstantiems svečiams šis turnyras yra paskutinis prieš Tokijo olimpines žaidynes, todėl visi imtynininkai kausis iš peties”.

Po varžybų sportininkai dešimčiai dienų lieka Druskininkuose, kur su mūsų šalies imtynininkais plušės treniruočių stovykloje, skirtoje pasiruošimui į Tokijo OŽ.

Varžybų vieta – Lietuvos sporto centro sporto komplekse „Druskininkai” (Čiurlionio g. 115, Druskininkai);

Varžybų data – 2021-07-03

Varžybų pradžia – 10.30 val.

Varžybų pabaiga – 17.00 val.