Turkijoje vykstančiame pasaulio kurčiųjų graikų-romėnų imtynių čempionate pergalėmis ir bilietu finalą džiugino Mantas Kazimieras Sinkevičius.

Sekmadienį svorio kategorijoje iki 77 kg kaunietis pasiekė keturias pergales ir iškovojo teisę kautis dėl aukso.

Šiame svoryje dėl apdovanojimų kovojo septyni imtynininkai. Jie buvo išskirstyti į du pogrupius. Lietuvis pateko į keturių atletų būrį kartu su rusu Maksimu Rožkovu, turku Kadiru Kusu ir ukrainiečius Dmitro Jukša. 

Pirmame rate M. K. Sinkevičius surėmė pečius su M. Rožkovu. Rusas pirmavo 1:0, tačiau kaunietis rezultatą išlygino ir laimėjo dvikovą pagal papildomus kriterijus (paskutinis iškovojo tašką). 

Antroje dvikovoje lietuvis 2:0 palaužė turką Kadirą Kusą, o paskutinė imtis grupėje su ukrainiečiu D.Jukša baigėsi anksčiau laiko – po efektingos atakos Mantas Kazimieras varžovą patiesė ant menčių ir tapo savo pogrupio nugalėtoju.

Pusfinalyje kaunietis kovojo su kito pogrupio antru numeriu Nurzahanu Assanu iš Kazachstano. Kaunietis akistatą laimėjo rezultatu 6:0 ir pateko į finalą.

Lemiamoje kovoje dėl pasaulio čempiono titulo Mantas Kazimieras Sinkevičius pečius surems su jau syki pogrupyje įveiktu turku Kadiru Kusu.