Šiandien Budapešte prasideda pasaulio imtynių jaunių čempionatas. Varžybos startuoja laisvųjų imtynių turnyru, kuriame kovos ir trys mūsų šalies atletai.
 
Kvalifikacinėje imtyje kelmiškis Paulius Leščauskas (92 kg) rungsis su Musza Arsunkajevu. Varžovas kovos po UWW vėliava. Lietuvos rinktinės treneris Jurijus Babenko negalėjo atsakyti, iš kur yra atvykęs varžovas. „Panašu, kad atletui suteiktas pabėgėlio statusas, bet iš kurios šalies yra kilęs imtynininkas sužinoti nepavyko”, – paklaustas apie M.Arsunkajevą svarstė treneris. 
 
Svoryje iki 48 kilogramų (15 dalyvių) vilnietis Artiomas Boguslavskij kvalifikacijoje susitiks su Ali Mohammadu Yahyapoursangtarashaniu iš Irano.
 
Dar vienas sostinės imtynininkas Armanis Barsamyanas (92 kg, 21 dalyvis) kovas pradės rytoj, kur kvalifikacijoje varžysis su Kirgizijos atletu Kutmanu Tolobaldievu.
 
Čempionatą Vengrijos sostinėje vainikuos klasikų kovos.
 
Mūsų šalies graikų-romėnų imtynių komanda:
Vilius Adomavičius (51 kg);
Rokas Čepauskas (65 kg);
Kipras Gvozdas (71 kg);
Platon Špolianskij (80 kg);
Maksim Možeiko (92 kg).
 
Varžybų pradžia -12:30 val.
Finalai – 19:00 val.
 
Nuo Nepriklausomybės atkūrimo laikų pasaulio jaunimo čempionatuose sėkmingiausiai startavo Paulius Galkinas ir Kamilė Gaučaitė.
Paulius 2013-ais metais Zrenjanine (Serbija) tapo pasaulio vicečempionu svoryje iki 63 kilogramų. Po trijų metų Tbilisyje (Gruzija) K.Gaučaitė (70 kg) iškovojo pasaulio čempionato bronzą.