Budapešte vykstantis pasaulio jaunių čempionatas baigėsi graikų-romėnų stiliaus imtynininkų kovomis.
 
Šeštadienį ant imtynių kilimo kovoja ir trys Lietuvos atletai: Vilius Adomavičius (51 kg), Kipras Gvozdas (71 kg) ir Maksimas Možeiko (92 kg). Deja, visiems mūsų imtynininkams pirmos imtys susiklostė nesėkmingai.
 
Tiesa, Viliaus Adomavičiaus varžovas iš Ukrainos Jurijus Tovtas po efektingai atlikto malūno azerbaidžaniečiui (tokį pat malūną prasileido ir lietuvis) pateko į pusfinalį kur ant menčių paguldė armėną Hayką Lyudvigyaną ir suteikė šansą Viliui kautis paguodos turnyre dėl bronzos.
Sekmadienį pimoje paguodos imtyje Vilius pečius surėmė su azrbaidžaniečiu Rahmanu Karimovu. Dvikovą rezulatatu 3:8 laimėjo azerbaidžanietis ir eliminavo lietuvį iš varžybų.
 
Tuo tarpu K.Gvozdas (71 kg) ir M.Možeika (92 kg) pralaimėjo pirmsias imtis, o jų skriaudikai taip pat suklupo vėlesniuose etapuose bei uždarė mūsiškiams duris į paguodos turnyrą.
 
Diena anksčiau Vengrijoje kovojo Rokas Čepauskas (65 kg) ir Platonas Špolianskis (80 kg). Abu mūsų kovoję atletai patyrė skaudžius pralaimėjimus vienodu rezultatu 0:9.
 
Rokas Čepauskas imtyje su amerikiečiu Jadonu Williamu Skellengeriu subyrėjo po nenusisekusio panėrimo. Varžovas prigavo vilnietį ir privertė plušėti bei eikvoti jėgas pavojingoje padėtyje. Po atlikto ridenimo amerikietis atitrūko 0:6. Likusį laiką Rokas skubėjo atsigriebti, jo desperatiški veiksmai buvo neparuošti ir nuspėjami. Tokia taktika nepasiteisino, maža to, pavargęs vilnietis užėjo už kilimo ribų ir visai prarado kovos kontrolę.
 
Platono Špolianskio pasirodymas Vengrijoje buvo trumpas. Jo varžovas iš Uzbekijos atliko keturis ridenimus ir visus klausimus išsprendė vos per minutę.
 
 
Pasaulio jaunių imtynių čempionate Lietuvos klasikų užimtos vietos:
Vilius Adomaitis (51 kg) – 13 vieta / 18 dalyvių
Rokas Čepauskas (65 kg) – 22 viet / 25 dalyviai
Kipras Gvozdas (71 kg) – 16 vieta / 20 dalyvių
Platon Špolianskij (80 kg) – 20 vieta / 22 dalyviai
Maksim Možeiko (92 kg) – 18 vieta / 20 dalyvių