Ankstų sekmadienio rytą Japonijoje  startuoja Tokijo olimpinių žaidynių imtynių turnyras. 
 
Pirma Manto Knystauto (130 kg) kova ant olimpinio kilimo su turku Riza Kayaalpu. Ar pavyks supurtyti 9 kart Europos ir 4 kart pasaulio čempioną, Londono olimpinių žaidynių trečios vietos laimėtoją ir Rio finalininką, pamatysime ateinančios nakties paryčiais, 5 val. Lietuvos laiku.
 
31-nerių varžovas tikrai grėsmingas, jo karjeros rezultatas – 210 pergalių ir tik 15 pralaimėjimų.
 
Kaip čia neprisiminus, kad ketvirtą pralaimėjimą turkas patyrė imtyje prieš mūsų olimpinį vicečempioną Mindaugą Mizgaitį. Vieną svarbiausių gyvenimo mūšių lietuvis laimėjo 2008 metais. M.Mizgaitis Pekino olimpinių žaidynių aštuntfinalyje Turkijos kylančią žvaigždę patiesė ant menčių.
 
Vėliau Midaugas dar ne sykį kovojo su R.Kayaalpu, tačiau palaužti galingo turko daugiau nepavyko. Važovas buvo pranašesnis Europos čempionatuose Azerbaidžano sostinėje Baku (2010) ir Helsinkio priemiestyje Vantoje (2014) bei Turkijoje (2015) ir Vokietijoje (2016) vykusiuose tarptautiniuose turnyruose.
 
Akistatą su turkų imtynininku turėjo ir dar vienas mūsų šalies atletas. 2009-ais metais Tbilisyje vykusiame Europos jaunimo imtynių čempionate R.Kayaalpas anksčiau laiko įveikė Marijų Grygelį. Tąsyk Marijus liko penktoje vietoje.
Prieš tryliką metų Mindaugas Mizgaitis įrodė, kad neįveikiamų varžovų nėra. Ar pavyks Mantui pakartoti savo ilgamečio sparingo partnerio sėkmę, pamatysime neužilgo.