Vilkaviškyje duris lankytojams atvėrė naujas modernus daugiafunkcinis kompleksas – Vilkaviškio sporto ir pramogų centras.

Atidarymo dieną visi norintys galėjo apžiūrėti centro patalpas, čia įkurtas sporto sales. Naujasis centras veiks ištisą savaitę. Be pagrindinės krepšinio salės, naujajame sporto centre įrengtos atskiros salės stalo ir lauko tenisininkams bei imtynininkams.

Pastariesiems sudarytos išskirtinės sąlygos sportuoti, ugdytis ir tobulėti. Naujame pastate įrengtos specializuotos imtynių salės plotas siekia 430 kvadratinių metrų. Joje įrengti du pilni imtynių kilimai, sumontuotos švediškų sienelių sistemos su reguliuojamo aukščio skersiniais, be to, įtvirtintos trys 7 metrų aukščio laipiojimo virvės. Salė pilnai aprūpinta imtynėms skirtu inventoriumi: kimštiniais kamuoliais, treniruočių metu naudojamomis jėgos virvėmis, gumomis, įsigyti bulgariški jėgos maišai ir bulgariška „H.I.R.T.S. Fighter“ gumų sistema. Vienu metu salėje produktyviai gali treniruotis 20 sportininkų.

Žiūrovų patogumui imtynių salėje įrengta 80 sėdimų vietų. Esant reikalui, suolus greitai ir lengvai galima perstumti, o sėdimas vietas išplėsti. Be to, tiek treniruotes, tiek varžybas stebėti galima ir iš viršaus, nes salėje yra platus balkonas su trenerių kabinetu.

Pastate net įrengta sportininkams skirta pirtis, kuri bus naudojama sportininkų atsistatymui po intensyvaus fizinio krūvio.

Tikimąsi, kad naujame pastate įrengta moderni imtynių salė padės pritraukti Lietuvos imtynininkų dėmesį. Puikios sąlygos leidžia, kad šiame sporto ir pramogų centre per metus įvyktų 2–3 įvairaus amžiaus atletų respublikinės varžybos.

Susirinkusius sveikindamas Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka džiaugėsi dėl laisvalaikiui ir sportui svarbios infrastruktūros.

„Labai džiaugiamės pagaliau galėdami pakviesti visus vilkaviškiečius ir miesto svečius į ilgai lauktą Vilkaviškio sporto ir pramogų centro atidarymo šventę. Šiuo renginiu pradėsime visiškai naują kokybiškų sporto ir kultūros renginių etapą mūsų rajone. Tikimės, kad vilkaviškiečiai pamėgs naują sporto ir pramogų centrą ir gausiai lankys čia vyksiančius renginius, o mūsų rajono sportininkai šiame sporto komplekse pasieks daug naujų pergalių“, – sakė Vilkaviškio rajono meras A. Neiberka.

Imtynes.lt informacija