Kroatijoje vykusiame „Grand Prix Zagreb Open“ graikų-romėnų imtynių turnyre Martynas Nemsevičius (97 kg) užėmė penktą vietą.

Martynas pirmoje dvikovoje įveikė serbą Aleksandrą Simovičių (9:1), o imtyje dėl patekimo į mažąjį finalą nugalėjo rumuną Ionutą Gosą (5:1). Tačiau M.Nemsevičius ketvirtfinalyje nusileido norvegui Felixui Baldaufui (6:9), o kovoje dėl bronzos medalio vienu tašku rezultatu 3:4 pralaimėjo Mustafa Olgunui iš Turkijos.

Šioje svorio kategorijoje Arnoldas Baranovas užėmė 8 vietą, Mindaugas Venckaitis dešimtą, o Vilius Laurinaitis liko 14-as. Svoryje grūmėsi 17 atletų.

Pasaulio čempionato prizininkas Kristupas Šleiva (72 g; 26 dalyviai) kavlifikacinėje imtyje 4:1 nugalėjo pasaulio vicečempioną Mateuszą Lucjaną Bernateką iš Lenkijos ir savo komandos draugą Eimantą Vilimą (8:0), tačiau ketvirtfinalio kovoje su turku Abdullah Torpaku patyrė traumą ir liko 8-oje vietoje.

„Kristupas be abejo yra geresnis, iškart užmetė turką ant 4 taškų. Varžovui nebuvo kur dėtis, ėmėsi savo namų darbų – pradėjo taikytis į pirštus ir juos laužti. Taip jau jie išmokyti nuo mažų dienų. Teisėjas vieną kartą pastabą turkui davė, o daugiau pražangų „nematė“. Kristupas pradėjo nervuotis ir paleido kovą. Su išsuktais pirštais nelabai paimtyniausi. Dėl skausmų Kristupas net neišėjo kovoti dėl bronzos“, – ketvirtfinalio eigą komentavo treneris Vladimiras Audickas.

Šiame svoryje dar kovojo jaunieji Eimantas Vilimas (13 vieta) ir Vilius Savickas (22 vieta).

Kiti rezultatai:

Justas Petravičius (63 kg) – 12 vieta, Konstantinas Kešanidi (67 kg) -14 vieta, Mantas Kazimieras Sinkevičius (77 kg) – 12 vieta, Arminas Lygnugaris (87 kg) – 21 vieta, Romas Fridrikas (130 kg) – 13 vieta.

Tarptautiniame turnyre Zagrebe kovojo 163 imtynininkai iš 24 valstybių.  

Valdas Malinauskas