UWW būstinėje Corsier-sur Vevey (Šveicarija) UWW Vykdomasis komitetas aptarė Ukrainoje vykstantį konfliktą ir priėmė svarbius sprendimus.

Vykdomasis komitetas nuo pat pradžių rodė savo solidarumą su savo poziciją reiškiančia imtynių bendruomene, o ypač su Ukrainos sporto bendruomene bei visais nuo karo nukentėjusiais žmonėmis.

Posėdžio dalyviai dar kartą priminė vieną iš federacijos misijų – vadovaujantis Olimpine chartija skatinti taiką per sportą.

Vykdomasis komitetas nusprendė vadovautis TOK 2022 m. vasario 28 d. pareiškime pateikta rekomendacija: „Siekiant apsaugoti pasaulinių sporto varžybų vientisumą ir visų dalyvių saugumą, TOK rekomenduoja tarptautinėms sporto federacijoms ir sporto renginių organizatoriams nekviesti ir neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams dalyvauti tarptautinėse varžybose“.

Biuras taip pat nusprendė, kad Rusijos ir Baltarusijos imtynininkai, treneriai ir komandų atstovai nebus kviečiami ir jiems neleidžiami dalyvauti tarptautinėse varžybose, kurios įtrauktos į UWW kalendorių.

 Biuras taip pat pritarė šiemet Rusijoje ar Baltarusijoje planuojamų tarptautinių turnyrų atšaukimui pagal TOK skubią 2022 m. vasario 25 d. rekomendaciją.

www.imtynes.lt  informacija