Šiaulių sportininkės sėkmingai pasirodė Europos U-23 moterų imtynių čempionate. Miestą ir Lietuvą atstovavo trys imtynininkės, dvi tapo prizininkėmis. Sportininkes pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, gimnazijos mecenatas, vienintelis Lietuvos imtynininkas – pasaulio čempionas Rimantas Bagdonas ir Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas. Tuo pačiu pasidžiaugta ir pagausėjusia Šiaulių sporto gimnazijos bendruomene – mokykloje prieglobstį rado 11 jaunųjų sportininkų iš Kijevo.

Šiaulių sporto gimnazijoje apsilankiusių svečių dėmesys buvo nukreiptas į Europos U-23 moterų imtynių čempionato prizininkes ir dalyves, kurios vos prieš dvi savaites pasiekė sezono ir karjeros apdovanojimus. Kamilė Gaučaitė tapo Europos vicečempione svorio kategorijoje iki 76 kilogramų! Gabija Dilytė, Šiaulių sporto gimnazijos abiturientė svorio kategorijoje iki 50 kilogramų mažojo finalo dramatiškoje kovoje išplėšė pergalę ir iškovojo bronzos apdovanojimą.

Čempionate taip pat dalyvavo Laura Stanelytė (svorio kategorija iki 55 kg), kuri po nesėkmingos pirmosios imties iš čempionato pasitraukė be galimybės kovoti dėl prizinių vietų. Laura ir Kamilė yra buvusios Šiaulių sporto gimnazijos mokinės, šiuo metu studijuojančios Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje, sportuojančios Šiaulių sporto centre „Atžalynas“. Merginas treniruoja Aivaras Kaselis, Tatsiana Bokhan ir Andrius Stočkus. Atletėms ir jų treneriams buvo įteiktos gėlės, saldžios ir simbolinės dovanos iš mero Artūro Visocko ir Rimanto Bagdono rankų.

Vos prieš porą dienų Kamilė Gaučaitė ir Laura Stanelytė grįžo iš mokomosios treniruočių stovyklos, kuri vyko Lenkijoje ir jau antradienį merginos išvyks į Europos suaugusiųjų čempionatą, kuris vyks Vengrijos sostinėje Budapešte.

Rimantas Bagdonas į Šiaulius atvyko ne tik pasidžiaugti nuostabiais pasiekimais čempionate, bet ir parodyti dėmesį bei skirti paramą iš Ukrainos atvykusiems imtynininkams. Jau dabar R. Bagdonas aktyviai įsitraukęs į paramos ir apgyvendinimo suteikimą sportininkams iš Ukrainos, sostinėje jis apgyvendino 6 asmenis ir dar laukia kelių atvykstančių. Rimantas Bagdonas jaunystėje studijavo Kijeve ir yra tapęs net 4 kartus Ukrainos čempionu. Jis Šiaulių sporto gimnazijoje apsistojusiems sportininkams ir jų artimiesiems padovanojo marškinėlius, piniginę paramą, saldžias dovanas bei nuoširdų dėmesį.

Šiaulių sporto gimnazija ėmėsi iniciatyvos ir su gimnazijos direktoriumi Andriumi Stočkumi priešakyje subūrė savanorių būrį, kurio dėka įrengė patalpas sportininkams iš Kijevo olimpinio rezervo priimti ir apgyvendinti, surinko ir nupirko būtiniausius daiktus, suorganizavo ir pasitiko atvykusiuosius sportininkus ir jų šeimų narius. Šiuo metu gimnazijos patalpose gyvena 11 sportininkų, iš kurių 6 mokosi gimnazijoje, kiti eina mokytis į netoli esančią Medelyno progimnaziją. 9 atletai sportuoja graikų-romėnų imtynes, 2 merginos – moterų imtynes. Dalis šių sportininkų Šiaulių sporto gimnazijos komandos sudėtyje išvyks į tarptautinį imtynių turnyrą „Talinn Open 2022“, kuris vyks ateinantį savaitgalį.

Sporto skyriaus duomenimis šiuo metu Šiaulių miesto sportinio rengimo įstaigose nemokamai sportuoja 74 ukrainiečių pabėgėlių vaikai.

Šiaulių sporto gimnazijos ir sporto centro „Atžalynas“ treneris Aivaras Kaselis taip pat ėmėsi konkrečių veiksmų ir renka lėšas Šiaulių miesto imtynininkų bendruomenėje, kurias perveda Ukrainoje likusiems imtynininkams paremti. Šiuo metu saulės miesto imtynininkai jau surinko ir pervedė virš 1000 Eur.

Siauliai.lt  informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos