Vengrijoje tęsiasi Europos imtynių čempionatas.

Savaitgalį Budapešto BOK sporto halėje galynėsis graikų-romėnų imtynių meistrai.

Klasikų turnyre kovos penki mūsų šalies imtynininkai – Justas Petravičius (60 kg), Kristupas Šleiva (72 kg), Mantas Kazimieras Sinkevičius (77 kg), Vilius Laurinaitis (97 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Prieš pora metų vykusiame Europos čempionate Romoje K.Šleiva iškovojo bronzos medalį. Tokį pat rezultatą jis pasiekė pernykščiame pasaulio čempionate Norvegijoje, todėl dėsninga, kad prizinės vietos tikimasi ir Vengrijoje. UWW reitingų lentelėje iki antros pozicijos palypėjusį lietuvį aštuntfinalyje burtai suvedė su kol kas niekuo nepasižymėjusiu čeku Jakubu Bieleszu. Sėkmės atveju panevėžiečiui greičiausiai tektų suremti pečius su Europos čempionu ir olimpinių žaidynių prizininku Šmagiu Bolkvadze iš Gruzijos.

Justas Petravičius (60 kg) burtą valia  pirmame rate kausis su dukart Europos jaunimo čempionu Pridonu Abuladze iš Gruzijos.

 Bene rimčiausias varžovas atsidūrė Manto Kazimiero Sinkevičiaus (77 kg) kelyje. Kaunietis kvalifikacinėje imtyje mėgins rasti svarių argumentų imtyje su pasaulio čempionu Malkhazu Amoyanu iš Armėnijos.

Principinė dvikova laukia svoryje iki 97 kilogramų, kur Vilius Laurinaitis mėgins patiesti Arturą Omarovą iš Čekijos. Pernai paskutiniame atrankos į olimpines žaidynes turnyre būtent Omarovas nugvelbė Viliaus bilietą į Tokiją. Iki tol visiškai neryškus atletas savo karjeroje buvo palypėjęs iki penktos vietos Europos čempionate bei užėmė aštuntą vietą pasaulio čempionate.

Olimpietis Mantas Knystautas (130 kg) pirmoje kvalifikacinėje imtyje kovos su suomiu Konsta Johannesu Maeenpaeae. Manto pogrupyje yra grėsmingas varžovas – olimpinis vicečempionas Iakobi Kajaia, tačiau iki susitikimo su gruzinu pusfinalyje reikia iškovoti dvi pergales.

Manto Kazimiero Sinkevičiaus ir Manto Knystauto startai penktadienį.

Justas Petravičius, Kristupas Šleiva ir Vilius Laurinaitis kovos šeštadienį.  

Valdas Malinauskas

 

60 kg 1/8 finalo Justas PETRAVIČIUS – Pridon ABULADZE (GEO)

72 kg 1/8 finalo Kristupas ŠLEIVA – Jakub BIELESZ (CZE)

77 kg kval.  Malkhas AMOYAN (ARM) – Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS

97 kg 1/8 finalo Artur OMAROV (CZE) – Vilius LAURINAITIS

130 kg kval. Konsta Johannes MAEENPAEAE (FIN) – Mantas KNYSTAUTAS