Kristupas Šleiva – Europos imtynių čempionato mažajame finale.

Kristupas mažiau nei per 3 minutes sutalžė slovako Leoso Drmolos gynybą ir iškvojo pergalę rezultatu 8:0.

Šiandien vakare K.Šleiva dėl bronzos medalio grumsis su Ulviu Ganizade iš Azerbaidžano.

Finalinės čempionato dalies pradžia – 18.00 val

 

GR – 72 kg paguoda Leos DRMOLA (SVK) – Kristupas ŠLEIVA 0:8

——————————————————————

 

Vengrijoje tęsiasi Europos imtynių čempionatas. Savaitgalį Budapešto BOK Sporto Halėje galynėjasi graikų-romėnų imtynių meistrai.

Klasikų turnyre kovojo penki mūsų šalies imtynininkai – Justas Petravičius (60 kg), Kristupas Šleiva (72 kg), Mantas Kazimieras Sinkevičius (77 kg), Vilius Laurinaitis (97 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Lyderio savybes rodo pasaulio čempionato prizininkas Kristupas Šleiva – panevėžietis sekmadienį tęs kovas dėl čempionato apdovanojimo.

J.Petravičius ir V. Laurinaitis savo dvikovas „paleido“ paskutinėmis sekundėmis. Patekti į kitą etapą puikią progą turėjo M. Knystautas. Užduotį minimum, įveikęs vieną varžovą, įvykdė M.K.Sinkevičius.

 

Dabar kiek plačiau apie įvykius Budapešto BOK sporto halėje.

 

Kristupas Šleiva

GR – 72 kg paguoda              Leos DRMOLA (SVK) – Kristupas ŠLEIVA

GR – 72 kg ¼ fin                     Kristupas ŠLEIVA – Shmagi BOLKVADZE (GEO) 2:5

GR – 72 kg 1/8 fin                 Kristupas ŠLEIVA – Jakub BIELESZ (CZE) 15:7

Dvikovos su čeku Jakubu Bieleszu starte Kristupas Šleiva pažarstė šiek tiek taškų ir pavaikščiojo peilio ašmenimis. Kristupo gynybiniai triukai parteryje nebuvo vykę, čekas klaidas padaugino iš dviejų veiksmų, kurie sukrovė varžovui net 7-ių taškų pranašumą. Bieleszui iki pergalingo limito tereikėjo vieno balo. Kristupui žaidimas su ugnimi nepatiko, netrukus jis sumažino atsilikimą iki saugaus, o desertą paliko antram kėlinukui.

Po pertraukėlės Kristupas pasidarbavo iš peties parteryje, kuomet čeką Bieleszą suvyniojo keliomis atakomis ir užfiksavo pergalę ankščiau laiko rezultatu 15:7. Tarptautinė imtynių federacija (UWW) sukūrė paskutinių Kristupo atakų klipą, kuris jau peržiūrėtas beveik 20 tūkstančių kartų.

Ketvirtfinalyje panevėžietis pečius surėmė su Šmagiu Bolkvadze iš Gruzijos. Pirmame kėlinuke dvikova tekėjo ramia vaga. Kristupas efektingai išnėrė „sausas” iš parterio ir strateginės perspektyvos buvo gan simpatiškos. Visgi, arčiau kėlinuko pabaigos, panevėžietis pakibo ant varžovo rankų ir visai netikėtai apnuogino liemenį. Gruzinas pasinaudojo skylėta gynyba ir surezgė ataką 2+2 (numušimas ir ridenimas). Antroje dalyje po Kristupo „peties” rezultatas sušvelnėjo, tačiau varžovas išlaikė sau tinkamą pranašumą – 2:5.

Laimei, gruzinas pateko į finalą ir suteikė šansą lietuviui grumtis dėl bronzos medalio. Pirmoje paguodos imtyje Kristupas kovojo su Leosu Drmola iš Slovakijos.

Kristupas mažiau nei per 3 minutes sutalžė slovako gynybą ir iškvojo pergalę rezultatu 8:0.

Šiandien vakare K.Šleiva dėl bronzos medalio grumsis su Ulviu Ganizade iš Azerbaidžano.

Mantas Kazimieras Sinkevičius

GR – 77 kg paguoda Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS – Sanan SULEYMANOV (AZE) 0:8

GR – 77 kg paguod. Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS – Denis HORVATH (SVK) 10:3

GR – 77 kg kval. Malkhas AMOYAN (ARM) – Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS 9:0

M.K.Sinkevičius neaapsigynė nuo galingų armėno Malkhaso Amoyano atakų kvalifikacinėje imtyje. Pasaulio čempionas iš Armėnijos nugalėjo aiškia persvara (0:9), pateko į finalą ir atvėrė kauniečiui kelią į mažąjį finalą.

Mantas Kazimieras Sinkevičius pirmoje paguodos dėl išėjimo į mažąjį finalą dvikovoje užtikrintai įveikė slovaką Denisą Horvathą. Tai buvo pirmoji mūsų klasikų pergalė čempionate.

Šešios minutės grumtynių vyko ties kilimo riba, kur mažame plote kaunietis pergudravo savo varžovą. Sinkevičius sumaniai gaudė slovako išpuolius ir kontraatakomis rinko svarbius taškus. Nuo antro kėlinuko vidurio slovakas pradėjo „plaukti” ir iš esmės nugalėtojas jau buvo aiškus.

Antra paguodos dvikova M.K.Sinkevičiui susiklostė nesėkmingai. Azerbaidžanietis Sananas Suleymanovas spaudimu išsikovojo galimybę atakai parteryje, kur ir surinko visus trūkstamus pergalei taškus 0:8.

Justas Petravičius

13 sekundžių. Tiek laiko pritrūko Justui Petravičiui (60 kg) iki pergalės aštuntfinalyje.

Pirmame kėlinuke Justas smeigė apgaulingą keturtaškį ir solidžiai pasistūmėjo pergalės link. Palankus rezultatas švieslentėje degė beveik visą dvikovą. Likus 13-ai sekundžių tauragiškis neatrėmė paskutinio gruzino P.Abuladzės spurto, užėjo už kilimo ir leido varžovui pergalingai išsiveržti į priekį 5:6.

Vilius Laurinaitis

Viliaus Laurinaičio ridenimas paskutinę minutę, esant rezultatui 1:1 priartino, joniškietį prie pergalės aštuntfinalyje prieš čeką Arturą Omarovą. Likus kiek daugiau nei 20 sek, čekas visgi sugebėjo perversti lietuvį, iškrapštyti du taškus bei išsaugoti vieno balo pranašumą. Treneris Mindaugas Ežerskis susiėmė už galvos, tuo viskas ir pasakyta.

Mantas Knystautas

M.Knystautas svorio iki 130 kilogramų kvalifikacijoje rezultatu 1:1 pagal papildomus kriterijus nusileido Konstai Johanessui Maeenpaeaei iš Suomijos. Už rodytą aktyvumą Mantui dusyk buvo suteikta galimybė atakuoti parteryje, tačiau lietuvis šiais privalumais nepasinaudojo. Kadangi suomiui paskutiniam buvo skirtas taškas, pagal galiojančias taisykles pergalė ir buvo skirta skandinavui.

Valdas Malinauskas

Visi mūsų klasikų rezultatai

GR – 60 kg 1/8 finalo Justas PETRAVIČIUS – Pridon ABULADZE (GEO) 5:6

GR – 72 kg Finalas 3-5         Kristupas ŠLEIVA – Ulvi GANIZADE (AZE)

GR – 72 kg paguoda Leos DRMOLA (SVK) – Kristupas ŠLEIVA 0:8

GR – 72 kg 1/4 finalo Kristupas ŠLEIVA – Shmagi BOLKVADZE (GEO) 2:5

GR – 72 kg 1/8 finalo Kristupas ŠLEIVA – Jakub BIELESZ (CZE) 15:7

GR – 77 kg paguoda Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS – Sanan SULEYMANOV (AZE) 0:8

GR – 77 kg paguod. Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS – Denis HORVATH (SVK) 10:3

GR – 77 kg kval. Malkhas AMOYAN (ARM) – Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS 9:0

GR – 97 kg 1/8 finalo Artur OMAROV (CZE) – Vilius LAURINAITIS 4:3

GR – 130 kg kval. Konsta Johannes MAEENPAEAE (FIN) – Mantas KNYSTAUTAS 1:1