Šį savaitgalį, balandžio 22-23 dienomis, Klaipėdoje vyks Lietuvos jaunių (iki 17 m.) imtynių čempionatas. Varžybose uostamiestyje kovos graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių stilių atletai ir atletės.

Šalies moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis neslėpė, kad šis čempionatas yra itin laukiamas dėl netikėtai išaugusios konkurencijos.

„Dėl rusų sukelto karo Ukrainoje šios šalies sportininkai yra priversti ieškoti prieglaudos kitose valstybėse. Mes ne vienus metus draugaujame su Kijevo, Lvivo ir Kryvyj Riho sporto internatais, todėl neabejodami atlapojom duris jų imtynininkėms ir imtynininkams. Atletės aukšto lygio, yra įvairių amžiaus grupių pasaulio prizininkių ir Europos čempionė. Trys sportininkės jau mokosi Šiaulių sporto gimnazijoje. Iš viso turime 10 Ukrainos imtynininkių, – pasakoja treneris A.Kaselis. – Išvykusios iš savo šalies, merginos neturėjo galimybių varžytis, todėl neabejodami pasiūlėme joms dalyvauti Lietuvos čempionate“.

Treneris tikras, kad ukrainietės padidins konkurenciją, o bendros treniruotės su viešniomis sudarys sąlygas tobulėti mūsiškėms.

„Pirmą kartą taip laukiu šio čempionato. Džiaugiuosi ir negaliu atsidžiaugti. Žinoma, lietuvaitėms čempionate bus sunku, bus reikalų ant kilimo, tačiau konkurencija gimdo rezultatus. Be to, šiuo metu daug svarbiau, kad ukrainietės yra saugios ir gali realizuoti save. Jos puikios draugės ir treniruočių partnerės“, – šypsosi A.Kaselis.

Varžybų programa

Vieta: Klaipėdos lengvosios atletikos maniežas (Taikos pr. 54, Klaipėda)

Balandžio 22 diena, penktadienis

Moterų ir laisvosio imtynės

13.00 – 16.30 – preliminarios kovos;

16.30 – 17.00 – čempionato atidarymas;

17.00 – 19.00 – finalai

 

Balandžio 23 diena, šeštadienis

Graikų-romėnų imtynės

12.30 – 18.00 – preliminarios kovos; paguoda, finalai