Trečioji Bukarešte (Rumunija) vykstančio Europos jaunių imtynių čempionato diena buvo sėkminga Lietuvos imtynininkui Eimantui ANDRIUŠKAI, iškovojusiam bronzos medalį. Čempionato pradžia iš Šiaulių rajono kilusiam sportininkui, o šiuo metu Šaulių sporto gimnazijoje pas trenerį Laimutį ADOMAITĮ treniruotes lankančiam Eimantui, susiklostė labai nesėkmingai. Pirmoje kovoje net nespėjęs gerai apšilti ANDRIUŠKA netikėtai greitai pralaimėjo Sakartvelo atstovui  Avtandil MAMALADZE.

Sakartvelo imtynininko MAMALADZES tolimesnės pergalės lėmė jam vietą čempionato finale, o mūsiškiui – dar vieną galimybę, per paguodos kovas, tęsti „medalio medžioklę“. Paguodos kovos vyko jau sekančią varžybų dieną ir jose Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinis buvo neatpažįstamas.  Graikų-romėnų imtynių stiliaus varžybose 60 kilogramų svorio kategorijoje Lietuvą atstovaujantis imtynininkas pasiekė vieną už kitą įspūdingesnes pergales, savo priešininkus – italą Federico Sergio CANIGLIA ir  čeką Martin CICHY – įveikdamas neišnaudojant net kovai skirto laiko. Italas buvo paguldytas ant menčių paskutinę dvikovos sekundę pralaimint susitikimą  3:5, o čekas – sustabdžius kovą dėl aiškios techninės mūsiškio persvaros.

Mažajame finale, kovojant su Austriją atstovaujančiu Isa BEKTEMIROV, ANDRIUŠKAI teko pademonstruoti ne tik savo gausų techninį veiksmų arsenalą, bet ir ištvermę bei puikias kovotojo savybes. Po pirmojo kėlinuko atsilikdamas 1:4, Eimantas antrame kėlinyje pilnai perėmė iniciatyvą, atliko keletą įspūdingų veiksmų ir pasiekė sunkią, bet užtikrintą pergalę rezultatu 7:5. Šis lietuvio iškovotas Europos jaunių imtynių čempionato bronzos medalis yra po penkių metų pertraukos, varžantis šioje amžiaus grupėje.

Kitiems penkiems graikų-romėnų imtynių atstovams sekėsi ne taip gerai, jie savo pirmąsias kovas pralaimėjo:

Klaipėdietis Justas KAMINSKAS (svorio kategorija iki 110 kg) turėjo pripažinti priešininko iš Sakartvelo Davit MGELADZE pranašumą rezultatu 1:3 , šiaulietis Tadas MIKALAUSKAS (svorio kategorija iki 92 kg) savo susitikimą su Ukrainos sportininku Yevhenii PISHYI pralaimėjo rezultatu 1:4., visaginietis Platon ŠPOLIANSKIJ (svorio kategorija iki 80 kg) turėjo pripažinti sportininko iš Lenkijos Wojciech IWANOWSKI pranašumą 0:9, anykštietis Kasparas JUODELIS pralaimėjo Serbijos atstovui Antal VAMOS   (svorio kategorija iki 71 kg) 1:9. Kitas anykštietis Kipras PUIKIS (svorio kategorija iki 65 kg) buvo arčiausiai iki pergalės dvikovoje prieš Estijos atletą Max HRISTJUK, pralaimėjęs susitikimą minimaliu rezultatu 4:5.

Lietuvos jaunių graikų-romėnų rinktinę šioms varžyboms ruošė rinktinės vyr. treneris Olimpinių žaidynių Londone prizininkas Aleksandr KAZAKEVIČ.

Europos jaunių imtynių čempionate Bukarešte savo kovas baigę graikų-romėnų imtynių atstovai, vietą ant imtynių kilimo užleido moterų imtynių atstovėms, o po jų varžysis dar ir laisvųjų imtynių atletai. Lietuvai šiuose imtynių stiliuose atstovaus 3 imtynininkės ir 5 „laisvūnai“.

Dabar lauksime jų pasirodymų.

 

  1. ANDRIUŠKOS susitikimų video:

su Davit MGELADZE (GEO):

https://www.youtube.com/watch?v=l92PNldIYbQ&list=PLWfeskasuOjDajJuv1ltXLTteSY-gyWz4&index=85&ab_channel=UnitedWorldWrestling

su Federico Sergio CANIGLIA (ITA):

https://www.youtube.com/watch?v=qnPbD_8IyLE&list=PLWfeskasuOjDajJuv1ltXLTteSY-gyWz4&index=180&ab_channel=UnitedWorldWrestling

su Martin CICHY (CZE):

https://www.youtube.com/watch?v=KzHrSG8Llok&list=PLWfeskasuOjDajJuv1ltXLTteSY-gyWz4&index=175&ab_channel=UnitedWorldWrestling